Toegankelijke Kust

Iedereen moet kunnen genieten van alles dat de Belgische kust te bieden heeft. Wil je de kust ontdekken en heb je een kinderwagen bij? Of ben je minder mobiel en zoek je naar mogelijkheden voor personen met een rolstoel? Geen nood, Strandverblijf verzamelde alle nuttige informatie omtrent toegankelijkheid aan de Belgische kust.

Toerisme Vlaanderen zet in op een toegankelijke kust en publiceerde een handige infobrochure met plaatsen die toegankelijk zijn aan de Belgische kust. In deze folder vind je onder andere toegankelijke adresjes om een hapje te gaan eten, welke openbare toiletten toegankelijk zijn en ook plaatsen waar je een strandrolstoel kunt huren.

Bekijk de brochure hier.

Je kunt ook de app van Westkans  downloaden om zo toegankelijke plaatsen aan de Belgische kust te vinden. Handig voor onderweg!

Download voor iOS

Download voor Android 

Zon, Zee…Zorgeloos

Dit initiatief wil ervoor zorgen dat mensen met een beperking onbezorgd kunnen genieten van een dagje aan het strand. Tijdens juli en augustus tussen 10:30 en 18:30 staan verschillende assistenten jou ter beschikking en helpen je maar al te graag.

Zon, Zee..Zorgeloos is momenteel van toepassing op 6 kustgemeenten: Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan en Zeebrugge.

Genieten van de natuur aan de kust

Wil je graag genieten van een wandeling doorheen een natuurgebied? Wij zochten voor je uit waar je gemakkelijk met een rolstoel of kinderwagen kunt wandelen.

De Panne

De Westhoek

Het park is toegankelijk voor personen met een rolstoel. De wandelpaden zijn goed aangeduid en gevarieerd.

Oosthoekduinen/Calmeynbos (Wieltjespad)

Je komt langs de Oosthoekduinen en doorkruist het Calmeynbos op een onverhard pas. Het avontuurlijke parcours werd gekozen voor personen met een mobiele beperking, maar is niet aangeduid in het bos zelf.

Klik hier om het wieltjespad te bekijken.

Koksijde

 

Nieuwpoort

De Ijzermonding

Groene Haltewandeling Ijzermonding

Middelkerke

Sint Laureinsduinen 

Oostende

 

Bredene

 

De Haan

 

Blankenberge

Groene haltewandeling Uitkerkse polders

 

Zeebrugge

 

Knokke

Het Zwin Natuur park

Dit park is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Let wel: de Zwinvlakte en een kleine zijweg van het park zijn niet toegankelijk.

Groene Halte wandeling

Deze wandeling is speciaal uitgestippeld voor personen met een beperking. De route loopt over verharde paden maar het begin en einde van de wandeling is nog niet aangepast. Assistentie is dus nodig op deze plaatsen.

Op de website van Iedereen Fietst van De Kust vind je ook nog een aantal toegankelijke wandelingen op de Kustwandelroute.