Archeologiedagen: Lezing ‘Wonen aan de Vlaamse kust, 1300 jaar geleden. Een vroegmiddeleeuwse nederzetting en een grafveld in Koksijde.’ 16/06 - Geschiedenis in Koksijde

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Naar aanleiding van de Archeologiedagen, organiseren de gemeente Koksijde en het agentschap Onroerend Erfgoed deze lezing in het Sociaal Huis op zondag 16 juni om 10.30 uur. Aan het woord zijn Marc Dewilde en Anton Ervynck van Agentschap Onroerend Erfgoed.

Op 22 december 2016 vond een arbeider, tijdens de graafwerken op de werf van het nieuwe politiekantoor, fragmenten van een menselijk skelet. Niemand dacht dat men er een vroegmiddeleeuwse begraafplaats met een vijftigtal graven zou vinden, én de resten van een nederzetting met restanten van gebouwen van meer dan 13 eeuwen oud. Het agentschap Onroerend Erfgoed stond in voor de archeologische opgravingen en heeft nu het onderzoeksrapport volledig klaar!

Schrijf je tijdig in via abdijmuseum@koksijde.be of 058 53 39 50. Inkom is gratis. Adres: Sociaal Huis, Ter Duinenlaan 34, Koksijde

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Archeologiedagen: Lezing ‘Wonen aan de Vlaamse kust, 1300 jaar geleden. Een vroegmiddeleeuwse nederzetting en een grafveld in Koksijde.’"

Prijsklasse Gratuit
Datum Dim 16 juin 2019 10:30 - 11:30
Leeftijd vanaf 14 an
Lieu
Sociaal Huis Koksijde
Ter Duinenlaan
8670 Koksijde
Itinéraire de voyage