Wandelen aan de Belgische kust

 Wandelen is gezond: dat is algemeen geweten. Doe daar een dosis frisse zeelucht bovenop en je kunt er weer tegen! Omdat wandelen één van de belangrijkste activiteiten is aan de Belgische kust willen we je wegwijs maken in de fauna en flora van de kust zodat je zeker geen plekje overslaat!

Welke informatie vindt je terug?

  • Ontdek de verschillende natuurreservaten in elke kustgemeente en de wandelroutes die je doorheen het reservaat leiden. In sommige natuurreservaten kun je niet vrij rondlopen. Gelukkig zochten wij dit voor je uit!
  • Doe mee aan één van de leuke stadswandelingen van de kust en ontdek meer dan alleen natuur!
  • Hou de kalender in de gaten voor geleide bezoeken aan bepaalde natuurreservaten: wie weet kun je wel zeehondjes gaan spotten in de Ijzermonding!

In elke kustgemeente kun je terecht voor prachtige wandelroutes, uitgebreide natuurreservaten en geleide stadswandelingen. Ontdek waar je kunt wandelen in elke kustgemeente!

Wandelen in De Panne
Wandelen in Koksijde
Wandelen in Nieuwpoort
Wandelen in Middelkerke
Wandelen in Oostende
Wandelen in Bredene
Wandelen in De Haan
Wandelen in Blankenberge
Wandelen in Zeebrugge
Wandelen in Knokke-Heist

Op stap met een local

Wil je graag de kust ontdekken maar je wil niet de algemene toeristische routes doen? Dan kun je op stap met een Belgian Coast Greeter: een vrijwilliger die je maar al te graag rondleidt in zijn of haar kustgemeente. Dit initiatief van De Kust zorgt ervoor dat je als een local aan de kust rondloopt en zo leuke plekjes en verborgen parels ontdekt!

Voor meer informatie, klik hier.

De Kustwandelroute

Voor de fervente wandelaars is er de Kustwandelroute: deze 180 km lange route leidt je langs 140 knooppunten van Knokke tot De Panne. Stippel zelf je route uit of doe de hele route, aan jou de keus! Als je moe wordt, er zijn verschillende kusttramhaltes hoor.

Bij de dienst toerisme kun je de folder kopen voor € 6,00.

Handige websites en apps

Wil je nog meer routes ontdekken? Hier heb je een aantal handige websites én apps:

Route You
Wandelknooppunt
Reisroutes

Route-app van Natuurpunt

Download voor iOS
Download voor Android

Wandelknooppunt app

Download voor iOS
Download voor Android

Geocaching app

Geocaching is een soort schattenjacht, waarbij je de GPs coördinaten  in je telefoon ingeeft en zo de schat kunt vinden. Een leuke bezigheid voor jong en oud. 

Download voor iOS
Download voor Android