Wandelen in Bredene

Wandelen in Bredene

Natuurgebieden in Bredene

Paelsteenpanne

Paelsteenpanne Uit In Bredene Wandelen Natuurgebied
De Paelsteenpanne, Bredene - Foto via Uit In Bredene

Wat kan je er spotten?

Zee- en zangvogels, duindoornstruwelen,...

Vrij wandelen?

Neen. Wandelen in dit gebied kun je wel met natuurgids op aanvraag.

Extra informatie

Je kunt een afspraak boeken bij Edwin Baert via e.baert@telenet.be of bij Serge Allein via serge.allein@skynet.be.

D’Heye

D'Heye ©Marc De Vos ANB paarden grazen weide
D'Heye, Bredene - © Marc De Vos, via Agentschap voor Natuur en Bos

Wat kan je er spotten?

Fosiele duinen, konikpaarden, eenden, amfibieën,...

Vrij wandelen?

Neen, het gebied is enkel toegankelijk met gids.

Extra informatie

Voor meer informatie en het boeken van een gids, klik hier.

Wandelroutes in Bredene

Klik hier om de wandelbrochure van Bredene met onderstaande routes te downloaden.

Kunstgevelroute | 1,6 km

Kunstenares Annie Vanhee schildert al sinds 2003 prachtige kunstwerken op de muren van Bredene. Momenteel kun je 20 kunstwerken ontdekken tijdens deze route, zoals de gevel van Café Olympic of Dimitra, de godin van de vruchtbaarheid.

Download hier de kunstgevelroutebrochure.

Bekijk de route op kaart

Duinpanpad | 5,6 km

Beklim de duinen en geniet van een prachtig uitzicht op de polders vanuit het duinenpaviljoentje 'De Spioenkop'. Je wandelt ook door de Paelsteenpanne, de grootste duinpanne aan de oostkust. Het ligt aan de voet van de Spanjaardduin, die tot één van de hoogste duinen aan de kust behoort.

Saswandeling | 6,3 km

Deze wandeling brengt je langs restanten uit WOII zoals de Geschutsbunker en de overblijfselen van de portaalkraan die diende om motoren van watervliegtuigen te hijisen. Daarnaast kom je ook langs het Eilandje, het sluizencomplex van Slijkens en andere leuke plekjes!

Beeweg | 8,1 km

Wandel door verschillende parken zoals het Vicognepark en het Ramakerspark en bewonder het standbeeld 'de Wind' (in de volksmond 'Blote Betty' genoemd) in het Duinenplein. In de St. Rikierskerk kun je een preekstoel uit 1717 gaan bekijken en je kunt een bezoekje brengen aan het visserskapel, een gekend bedevaartsoord voor vissers en hun familie.

Route van gemeente Bredene

Bekijk de route op kaart

Spuikompad | 9,7 km

De Spuikom werd gegraven om de havengeul van Oostend uit te spoelen, maar zover is het nooit gekomen. Tegenwoordig wordt het gebruikt als watersportgebied én als oesterkwekerij. Tijdens deze wandeling kun je uitrusten in het Vicognepark of het Turkeyenhof bezoeken om hun verzameling Noordzeeschelpen te bewonderen.

Landerijenpad | 11,5 km

Struin door het natuurreservaat D'Heye en geniet van een gezellige picknick in wandel- en recreatiedomein 't Paelsteenveld. 

Waterkantpad | 11,6

Op deze route kom je de vuurtoren 'Lange Nelle'  tegen, één van de drie nog werkende vuurtorens aan de Belgische kust waarvan het licht te zien is tot op 50 km! Daarnaast kun je Fort Napoleon ontdekken, een fort dat in 1812 gebouwd werd door de Fransen om de Oostendse haven te verdedigen tegen de Engelsen.

 

Heb je meer informatie of een opmerking? Stuur een mailtje naar hallo@strandverblijf.be zodat we onze informatie up to date kunnen houden!