Een strandcabine huren aan de Belgische kust

Er komt veel bij kijken om een strandcabine te huren aan de Belgische kust. Er zijn vaak serieuze prijsverschillen, lange wachtlijsten en dan hebben de cabines ook nog eens te maken met vandalisme van tijd tot tijd. Maar wil je graag een cabine tijdens je verblijf? Er gelden verschillende tarieven en regels per kustgemeente, dus we zochten even voor je uit wat je zoal moet doen om een strandcabine te huren aan de Belgische kust. PS: neem ook eens een kijkje in de strandcabine van verschillende kustgangers!

Waar wil je een strandcabine huren?

Strandcabine huren in De Panne

De Panne Strandcabine

In De Panne kun je bij verschillende stranduitbaters een cabine huren. De lijst met stranduitbaters vind je hier

Strandcabine huren in Koksijde

Strandcabines Koksijde

Strandcabine huren in Sint Idesbald

In Sint Idesbald kun je strandcabines huren bij Rodeo. Je kunt ze huren voor een dag, 1, 2 of 3 weken, een maand of een volledig seizoen. Een andere tijdsduur is ook mogelijk, maar daarvoor moet je de eigenaar contactere.

Website

Strandcabine huren in Oostduinkerke

Ternier Kabienen bied strandcabines te huur aan in Oostduinkerke en Nieuwpoort. Je kunt ze voor een dag, een week, 15 dagen of een maand huren. Voor het volledige seizoen betaal je voor de cabine € 975. Daarnaast betaal je € 5 waarborg en kun je ook strandstoelen, bedjes, schermen en parasols huren.

Website 

Kantoor: grote strandcabine t.h.v. openluchtzwembad in Oostduinkerke

Strandcabine huren in Nieuwpoort

Strandcabines Nieuwpoort

Ternier Kabienen bied strandcabines te huur aan in Oostduinkerke en Nieuwpoort. Je kunt ze voor een dag, een week, 15 dagen of een maand huren. Voor het volledige seizoen betaal je voor de cabine € 925. Daarnaast betaal je € 5 waarborg en kun je ook strandstoelen, bedjes, schermen en parasols huren.

Website 

Strandcabine huren in Middelkerke

Strandcabines Middelkerke

https://www.middelkerke.be/nl/verhuur-strandcabines

Strandcabine huren in Oostende

Strandcabines Oostende

In Oostende, Raversijde en Mariakerke kun je bij Strandoostende en De Zeehut terecht om een cabine te huren. Benieuwd naar hoe het eraan toegaat als je een strandcabine huurt? Neem dan een kijkje op de blog Living By The Sea van Heidi Vandenbussche!

Strandcabine huren in Bredene

Strandcabines Bredene

In de concessie Duingat (t.h.v. strandpost 2) kun je bij Brecht Barra een strandcabine en strandstoelen huren.

Brecht Barra
brecht_barra@yahoo.com
0490 64 36 99

 

 

Strandcabine huren in De Haan

Strandcabines De Haan

Strandcabine huren in Blankenberge

Strandcabines Blankenberge

Een strandcabine huren of kopen kan bij een van de badkarhouders. De lijst met badkarhouders vind je hier. Voor meer informatie kan je ook terecht bij strandtoezichter Koen Levecke (strandtoezicht@blankenberge.be - T +32(0)470 45 78 90).

Koop je een strandcabine, dan heb je een vergunning nodig om je cabine op het strand te plaatsen. Deze vergunning vraag je best ruim op tijd aan want er is een wachtlijst. Een standplaats aanvragen doe je schriftelijk door een e-mail te sturen naar stadhuis@blankenberge.be (t.a.v. college van burgemeester en schepenen) of een brief te richten aan College van burgemeester en schepenen, J.F. Kennedyplein 1, 8370 Blankenberge.

Strandcabine huren in Zeebrugge

Strandcabines Zeebrugge

https://www.brugge.be/folder-abc-van-de-strandcabine-2

http://www.bananamoonbeachclub.be/

Strandcabine huren in Knokke-Heist

Strandcabines Knokke

http://strandcabineknokke.be/

https://www.albert-strand.be/strandcabines/

https://www.brunellobeach.be/strandcabines/

https://www.puravidaknokke.be/huur-een-cabine/