In de strandcabine van...

In de strandcabine van...Als je naar de Belgische kust trekt in de zomer, dan is er 1 ding dat zeker en vast niet ontbreekt uit het kustlandschap: de rijen strandcabines die in het strand zijn neergezet. De strandcabines zijn een vaste waarde aan onze kust en het is dan ook lang wachten om er eentje te kunnen huren, laat staan te kopen. 

Strandverblijf nam een kijkje in de strandcabines van 7 kustgangers.

Strandcabine van Frank in Blankenberge

Strandcabine Frank Blankenberge"We hebben de cabine nu al 3 jaar en elk jaar wordt ze in april opgebouwd en in september terug afgebroken. We zitten meestal anderhalve maand in Blankenberge, dus een cabine huren werd duur en op den duur ook meer en meer onmogelijk. Daarom hebben we een strandcabine gekocht."

Wat zit er in de cabine?

Strandbloemen van de kinderen, strandstoelen, parasols, speelgoed, teenslippers, schepjes en een bezem.

Strandcabine van Brenda in Heist

Strandcabine Brenda HeistSamen met de tante huren ze al 13 jaar een strandcabine in Heist. De nichtjes en neefjes maken gretig gebruik van de cabine in de zomer.

Wat zit er in de cabine?

Windschermen, strandstoelen, frigobox, schepjes, drinken, spelletjes

Strandcabine van William in Middelkerke

Strandcabine William Blankenberge"We huren de cabine voor 2 weken, dat kost zo'n € 173,00. We doen het elk jaar in de zomer en af en toe nemen we een koelbox mee zodat we lekker lang op het strand kunnen blijven." De strandcabine dient ook als verkoelingsplaats wanneer de zon net iets te hard brand. Daarom is het ingericht met een bankje en een tafeltje.

 Wat zit er in de cabine?

Luidspreker, strandstoelen (niet op de foto), bankje, opklaptafeltje

Strandcabine van Jean Claude in Blankenberge

Strandcabine Jean Claude BlankenbergeDe huidige strandcabine hebben ze ondertussen al 2 jaar, maar daarvoor hadden ze 30 jaar lang een houten cabine die nu van de zoon is. Hun cabine is nu van duurzamer materiaal gemaakt. Jean-Claude en zijn vrouw wonen in Blankenberge, dus een strandcabine kopen was een logische keuze.

Wat zit er in de cabine?

Een opbergrekje, strandstoelen, een tafel en stoeltjes, bestek, glazen en een frigobox

Strandcabine van Kathleen in Knokke

Strandcabine Kathleen KnokkeKathleen huurt voor het eerst een strandcabine voor het volledige seizoen, maar de voorbije 12 jaar huurden ze een cabine voor juli. Ze huurden dan ook een appartement in Knokke voor de maand juli en komen nu in de zomer af en toe door de week als het mooi weer is.

Wat zit er in de cabine?

Windschermen, opblaasmatras, strandstoelen, flessen cava, strandhanddoeken

Strandcabine van Jill in Oostende

Strandcabine Jill OostendeAl van toen ze jonger was huurde de familie van Jill de cabine: "Ik denk dat we dit nu toch al zo'n 20 jaar doen. Nu huren we met 3 andere familieleden de cabine voor een volledig seizoen, zodat de huur doenbaar is. " Als het mooi weer is trekt Jill naar de kust:" Ik woon maar 5 minuutjes van Oostende dus het is zeer gemakkelijk om een dagje naar zee af te zakken!"

Wat zit er in de cabine?

Handige opbergrekken,zonnecrèmes, strandhanddoeken, strandstoelen, strandbloemen, windschermen

Strandcabine van Tessa in Blankenberge

Strandcabine Tessa BlankenbergeDe naam op de cabine is die van haar dochtertje. "Ik bouw zelf de cabine op en breek hem na het seizoen ook zelf terug af. Dat scheelt in de kosten". 

Wat zit er in de cabine?

Zonnehoed, zwembandjes, teenslippers,  strandstoelen en een tafeltje

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer