Een strandcabine huren aan de Belgische kust

Er komt veel bij kijken om een strandcabine te huren aan de Belgische kust. Er zijn vaak serieuze prijsverschillen, lange wachtlijsten en dan hebben de cabines ook nog eens te maken met vandalisme van tijd tot tijd. Maar wil je graag een cabine tijdens je verblijf? Er gelden verschillende tarieven en regels per kustgemeente, dus we zochten even voor je uit wat je zoal moet doen om een strandcabine te huren aan de Belgische kust.

PS: neem ook eens een kijkje in de strandcabine van verschillende kustgangers!

Waar wil je een strandcabine huren?

Strandcabine huren in De Panne

De Panne Strandcabine

In De Panne kun je bij verschillende stranduitbaters een cabine huren. De volledige lijst met stranduitbaters vind je hier.

Strandcabine huren in Koksijde

Strandcabines Koksijde

Strandcabine huren in Sint Idesbald

In Sint Idesbald kun je strandcabines huren bij Rodeo. Je kunt ze huren voor een dag, 1, 2 of 3 weken, een maand of een volledig seizoen. Een andere tijdsduur is ook mogelijk, maar daarvoor moet je de eigenaar contacteren.

Website

Strandcabine huren in Oostduinkerke

Ternier Kabienen bied strandcabines te huur aan in Oostduinkerke en Nieuwpoort. Je kunt ze voor een dag, een week, 15 dagen of een maand huren. Voor het volledige seizoen betaal je voor de cabine € 975. Daarnaast betaal je € 5 waarborg en kun je ook strandstoelen, bedjes, schermen en parasols huren.

Website 

Kantoor: grote strandcabine t.h.v. openluchtzwembad in Oostduinkerke

Strandcabine huren in Nieuwpoort

Strandcabines Nieuwpoort

Ternier Kabienen bied strandcabines te huur aan in Oostduinkerke en Nieuwpoort. Je kunt ze voor een dag, een week, 15 dagen of een maand huren. Voor het volledige seizoen betaal je voor de cabine € 925. Daarnaast betaal je € 5 waarborg en kun je ook strandstoelen, bedjes, schermen en parasols huren.

Website 

Strandcabine huren in Middelkerke

Strandcabines Middelkerke

In Middelkerke zijn er zo'n 4 verhuurders van strandcabines:

Strandcabine huren in Oostende

Strandcabines Oostende

In Oostende, Raversijde en Mariakerke kun je bij Strandoostende en De Zeehut terecht om een cabine te huren. Benieuwd naar hoe het eraan toegaat als je een strandcabine huurt? Neem dan een kijkje op de blog Living By The Sea van Heidi Vandenbussche!

Strandcabine huren in Bredene

Strandcabines Bredene

In de concessie Duingat (t.h.v. strandpost 2) kun je bij Brecht Barra een strandcabine en strandstoelen huren.

Brecht Barra
strandcabinesbredene@yahoo.com
0490 64 36 99

Strandcabine huren in De Haan

Strandcabines De Haan

In De Haan zijn er een redelijk aantal stranduitbaters waar je terecht kunt om een strandcabine te huren:

Strandcabine huren in Blankenberge

Strandcabines Blankenberge

In Blankenberge kun je bij maar liefst 13 badkarhouders een strandcabine huren. Deze zijn voornamelijk de verschillende strandbars in Blankenberge die strandcabines aanbieden. Een volledig overzicht van de badkarhouders vind je hier.

Wil je zelf een standplaats voor je strandcabine op het strand van Blankenberge? Neem dan contact op via strandtoezicht@blankenberge.be 

Strandcabine huren in Zeebrugge

Strandcabines Zeebrugge

Het strand van Zeebrugge ligt niet bepaald bezaaid met strandcabines, maar bij Banana Moon Beach club kun je alvast terecht om een strandcabine te huren.

Banana Moon Beach Club
Zeedijk 15-25
0495 24 48 24

Website

Strandcabine huren in Knokke-Heist

Strandcabines Knokke

Bij Strandcabine Knokke kun je gemakkelijk terecht om een cabine te huren. Daarnaast zijn er ook een aantal strandbars die strandcabines te huur aanbieden:

Je kunt ook altijd bij de andere strandbars informeren of ze strandcabines te huur aanbieden.


Is deze lijst volgens jou onvolledig? Stuur dan een mail naar hallo@strandverblijf.be en help ons om deze lijst up to date te houden!

 

Partner Strandverblijf 2HB