Paardrijden aan zee

Maak je klaar voor een onvergetelijke rit en laat de kust je verrassen! Het strand, de bossen en het achterland zullen zowel de ruiter als het paard bekoren! Verken prachtige ruiterroutes die door verbluffende landschappen slingeren. Voel de wind in je haren terwijl je langs de branding galoppeert... er bestaat geen mooier gevoel, toch?

De Belgische kustlijn vormt het ideale decor voor een onvergetelijke paardenvakantie. Klim op je ros en laat je leiden door een begeleide tocht langs duinen, bossen en het uitgestrekte strand!

Paardrijden op het strand?

Droom je van paardrijden langs de kustlijn? Houd dan rekening met de volgende tips over getijden en toegestane tijden voor ruiters:

  • Een galop op ons uitgestrekte strand is het meest plezierig tijdens eb (laagwater). Controleer de getijdentabellen en besteed aandacht aan de informatieborden bij elke strandtoegang voor eventuele (tijdelijke) richtlijnen.
  • In de zomermaanden zijn er bepaalde strandgebieden die mogelijk off-limits zijn voor paarden.
  • Zorg ervoor dat je vooraf de lokale voorschriften controleert.

Paardrijden aan Zee: 11 Topmanèges in de buurt van het strand

Langs de kustlijn vind je talrijke manèges en stallen die gastvrijheid hoog in het vaandel dragen. Je kunt er een gezellig chalet huren, je paardentrailer of vrachtwagen parkeren tegen een bescheiden vergoeding, en je eigen paard een comfortabele stal bieden. Geniet van de zeebries en de open ruimtes terwijl je rijdt op je trouwe viervoeter.

Partner Strandverblijf 2HB