6 lichtshows aan de Belgische kust die je niet mag missen

6 lichtshows aan de Belgische kust die je niet mag missenWat geeft er nu meer een kerstgevoel dan al die fonkelende lichtjes die in het straatbeeld verschijnen? Tijdens de feestdagen worden de straten prachtig versierd, maar aan de Belgische kust doen ze er nog een schepje bovenop met een aantal spetterende lichtshows!

Lichtfestival in Plopsaland De Panne

Lichtfestival Plopsaland De Panne ©Plopsaland De Panne
Foto: © Plopsaland De Panne

Deze winter zit het Lichtfestival in De Panne inbegrepen in je toegangsticket. Verschillende Studio 100-figuren kregen hun eigen lichtsculptuur, die in de Big&Betsy hoeve werden opgesteld. 8,9,15 en 16 december kun je alvast gaan kijken, maar in de kerstvakantie kun je elke dag gaan genieten van kleurrijke lichtsculpturen. Ontdek nog meer leuke dingen om te doen tijdens de kerstvakantie in De Panne!

Lichtshow tijdens Bel’Lumière in Blankenberge

Bel Lumière Sint Rochuskerke Blankenberge Lichtshow foto © Fonz
Foto: © Fonz

De Sint Rochuskerk in Blankenberge wordt het spreekwoordelijk canvas voor een spetterende lichtshow! Tijdens Bel’Lumière op 28 en 29 december 2018 kun je om het half uur (tussen 18:00 en 22:00) genieten van een prachtige beeldenshow die de kerk tot leven doet komen! 

Lichttunnel in Oostende

Lichttunnel Oostende overdag

Als je in Oostende komt kun je bijna niet naast de lichttunnel met 232.500 lichtjes kijken. 4 keer per dag wordt er een spetterende lichtshow gedaan, telkens om 16:45, 17:45, 18:45 en 19:45. Zeker iets om even mee te pikken voor je naar Winter in het Park trekt!

Lichtfestival in Knokke

Lichtfestival Knokke Header promo foto
Foto: © Knokke

Als je het nog niet wist: Knokke doet voor de eerste keer een Lichtfestival! Het is een parcours van 3 km in het thema van Antoine de Sain-Exupéry’s bekende boek ‘De Kleine Prins’. Je volgt de prins op zijn reis langs de sterren. Mis zeker niet het openingsevenement op 8 december 2018 om 17:00!

100.000 lichtjes in Koksijde

Lichtjes in Koksijde
Foto: © Koksijde

Op 45 locaties in Koksijde worden prachtige lichtinstallaties geplaatst: schaatsende ijsberen, een lichtfontein op het Fabiolaplein en sterren aan het Sociaal huis in Wulpen,… Ideaal om in de kerstvakantie dan even een stevige wandeling doorheen Koksijde langs alle installaties te maken. 

Sterren in het Park in Middelkerke

Sterren in het Park Middelkerke 2018 promo header
Foto: © Middelkerke

Om 18:30 op 26 december 2018 staat het Normandpark in Middelkerke in vuur en vlam: tijdens Sterren in het Park geniet je van een spetterende vuur- en lichtshow, met als klap op de vuurpijl spectaculair vuurwerk.

Heb je een van deze lichtshows mee kunnen pikken? Stuur je video of foto naar hallo@strandverblijf.be en we posten jouw beelden op onze Facebook- en Instagrampagina!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer