Lezing 'De Merovingers' - GEANNULEERD 10/05 - Lezing of congres in Koksijde

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Onze vriendenkring ‘Familiares de Dunis organiseert drie lezingen die ons dichter brengen bij ‘de Merovingers’, drie jaar geleden in Koksijde gevonden.

zo 10 mei 2020 - lezing Rica Annaert (agentschap Onroerend Erfgoed) 'Duistere middeleeuwen? Hoe de funeraire archeologie een nieuwe kijk biedt op de vroegmiddeleeuwse samenleving in onze streken.'

Even terug blikken: na melding van een toevalsvondst op de werf van het nieuwe politiekantoor werd begin 2017 een vroegmiddeleeuwse nederzetting en een grafveld opgegraven. Deze site is een unicum aan de Vlaamse kust. Maar wie waren die vroege kustbewoners, wat dreef hen en vooral: hoe kunnen we het leven in Koksijde in die tijd voorstellen?

In deze lezingenreeks komen sprekers aan het woord die dieper zullen ingaan op de historische context van de Koksijdse vondsten, waarover momenteel een internationaal onderzoeksproject loopt met steun van het agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse Overheid.

Schrijf je in voor deze lezing via abdijmuseum@koksijde.be of 058 53 39 50. Vermeld daarbij duidelijk met hoeveel personen je bent. Inkom lezing: leden familiares: 5,00 euro – niet-leden: 6,00 euro.

De lezing start om 10.30 uur in het Abdijmuseum. Ingang uitzonderlijk via het bezoekerscentrum (het ronde glazen gebouw in de A. Verbouwelaan).

Meer info op www.tenduinen.be

UPDATE! de lezing van zondag 15 maart en die van 29 maart werden uitgesteld naar een latere datum dit jaar, als voorzorgsmaatregel tegen het COVID-19 virus.

De raad van bestuur van onze vriendenkring Familiares de Dunis hoopt op jullie begrip. Van zodra er nieuwe data bekend zijn, delen we die mee. #coronavirus

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Lezing 'De Merovingers' - GEANNULEERD"

Prijsklasse Gratis
Datum Zo 10 mei 2020 10:30 - 11:30
Leeftijd vanaf 18 jaar
Locatie
Abdijmuseum Ten Duinen
Koninklijke Prinslaan
8670 Koksijde
Routebeschrijving