'Hitler is dood' – Het nieuwstedelijk [AFGELAST] 10/05 - Theatervoorstelling in Blankenberge

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Vanwege het coronavirus wordt het evenement geannuleerd!
Hitler is dood. Zijn voornaamste secondanten Goebbels en Himmler hebben zich van het leven beroofd. Al snel vallen Goering en Speer in handen van het Westen. De As van het Kwaad is overwonnen, de wereld ligt in puin.
Er moet aan een opkuis begonnen worden, en schuldigen moeten worden gestraft.

Tegen de achtergrond van een stad in puin pogen vier jonge geallieerde medewerkers een moraal te ontwikkelen voor de toekomst. Tussen de beklaagden onderling ontstaan intussen spanningen en meningsverschillen, want de overlevingsstrategie van de één betekent het doodvonnis voor de ander. Hitler is dood. Maar de bittere erfenis die hij nalaat is enorm.

Hitler is dood ging in première in mei 2009 en werd door het Nederlandse vaktijdschrift De Theatermaker TM uitgeroepen tot beste muziektheatervoorstelling van het jaar. De voorstelling werd een instant-klassieker en tourde vijf jaar lang door Vlaanderen.
Elf jaar na de première verzamelt Stijn Devillé opnieuw een topcast rond zich voor een remake, in een nieuwe scenografie en met nieuwe kostuums. En dat 75 jaar nadat Hitler zich van het leven beroofde in zijn bunker in Berlijn.

Coproductie ’t Arsenaal, in samenwerking met de Operadagen Rotterdam, met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

CC Blankenberge – Saveryszaal

Inleiding om 18 : 15

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "'Hitler is dood' – Het nieuwstedelijk [AFGELAST]"

Prijsklasse Gratis
Datum Zo 10 mei 2020 19:00 - 21:30
Locatie
Cultuurcentrum Blankenberge (Casinogebouw)
Zeedijk
8370 Blankenberge
Routebeschrijving