Handige strandtips

Handige strandtipsEr zijn altijd wel een paar vervelende dingen als je naar zee gaat: vervelende vliegen, spulletjes die gestolen worden, plakkerige zandvoeten,... Hier zijn enkele tips die ervoor zorgen dat je die vervelende dingen vermijdt!

Tip 1: Geen vliegen in je drankje

Bescherm je drankje tegen vliegen en andere ongewenste insecten door simpelweg een cupcakepapiertje omgekeerd op je glas of beker te zetten. Prik er een rietje door zodat je nog steeds van je drankje kunt genieten.

Tip 2: Verberg je waardevolle spullen

Om ervoor te zorgen dat je waardevolle spullen niet open en bloot liggen zodat eender wie ze kan oprapen, heb je een lege zonnecrèmefles nodig. Eentje die groot genoeg is om je sleutels, geld en andere waardevolle spullen te stockeren. Je kunt ook een opgerolde pamper gebruiken, niemand zal een ogenschijnlijk volle pamper meenemen uit je tas! 

Tip 3: Geen zand meer aan je voeten

Je wil vertrekken, maar je hebt nog plakkerig zand aan je voeten hangen. Geen nood: met een beetje talkpoeder is dat zo weg! Het poeder neemt al het vocht op en verwijdert zelfs de kleinste zandkorrel. 

Tip 4: Waterproof je smartphone

Geen zin om een duur waterbeschermend hoesje te kopen? Gebruik een hersluitbaar vershoudzakje: geen zand en geen water! De smartphone blijft ook gewoon werken door het plastiek heen.

Tip 5: Geen water in je oren

Je kent dat vervelende gevoel wel: je bent kopje onder geweest in de Noordzee en nu zit er water in je oor. Naar het schijnt helpt het om een ballon op te blazen tot je een klik hoort. Neem dus een ballon mee naar zee en doe de test!

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer