Strandbloemen maken

Strandbloemen makenDe laatste 100 jaar verschijnen elke zomer “bloemenwinkeltjes” op de stranden van de Belgische kust. De strandbloemen zijn een typisch Belgische traditie en zie je enkel aan onze kust! Je betaalt voor de bloemen met couteau’kes, schelpjes die net iets zeldzamer zijn dan andere schelpen aan de kust en daardoor zijn ze dus ook meer waard.

Een leuke activiteit voor tijdens je verblijf aan de Belgische kust met de kinderen is het ineenknutselen van de strandbloemen!

Wat heb je nodig? 

  • Crêpepapier in alle kleuren (die je nodig hebt)
  • Lijm
  • Plakband en schaar
  • Lange satéstokjes
  • Ijzerdraad
  • Watjes (hoeft niet, maar kan handig zijn)
Stap 1 Maak het hart van de bloem: bevestig een klein propje watjes en een stukje crêpepapier op een satéstokje met ijzerdraad. Je kunt ook overtollig crêpepapier gebruiken om het hart op te vullen in plaats van watten. Zorg dat het hart goed vastzit aan het stokje.

Stap 1 

Maak het hart van de bloem: bevestig een klein propje watjes en een stukje crêpepapier op een satéstokje met ijzerdraad. Je kunt ook overtollig crêpepapier gebruiken om het hart op te vullen in plaats van watten. Zorg dat het hart goed vastzit aan het stokje.

Stap 2De bloemblaadjes: knip lange rechthoekige stroken uit en plooi deze enkele keren om zodat je verschillende lagen hebt. Je kunt verschillende vormen maken, hier zijn enkele handige vormpjes.

Stap 2

De bloemblaadjes: knip lange rechthoekige stroken uit en plooi deze enkele keren om zodat je verschillende lagen hebt. Je kunt verschillende vormen maken, hier zijn enkele handige vormpjes.

Stap 3Wikkel het onderste deel van de bloemblaadjes rond het hart van de bloem zodat de blaadjes er net uit lijken te komen. Je kunt dan plakband of ijzerdraad gebruiken om de bloem vast te maken aan het stokje.

Stap 3

Wikkel het onderste deel van de bloemblaadjes rond het hart van de bloem zodat de blaadjes er net uit lijken te komen. Je kunt dan plakband of ijzerdraad gebruiken om de bloem vast te maken aan het stokje.

Stap 4Maak de steel: knip een lang smal stuk groen crêpepapier uit en wikkel het eerst enkele keren rond de onderkant van de bloem. Als je ook graag blaadjes aan je bloem wil, knip ze dan uit en zorg dat er een steeltje aan zit. Als je de steel verder inwikkelt kun je het blaadje met het steeltje eerst rond het stokje wikkelen en dan erover gaan met het groene lint.

Stap 4

Maak de steel: knip een lang smal stuk groen crêpepapier uit en wikkel het eerst enkele keren rond de onderkant van de bloem. Als je ook graag blaadjes aan je bloem wil, knip ze dan uit en zorg dat er een steeltje aan zit. Als je de steel verder inwikkelt kun je het blaadje met het steeltje eerst rond het stokje wikkelen en dan erover gaan met het groene lint.

Zo, nu heb je een mooie strandbloem om te verkopen in je winkeltje!

Zo, nu heb je een mooie strandbloem om te verkopen in je winkeltje!

Zo, nu heb je een mooie strandbloem om te verkopen in je winkeltje! Zo, nu heb je een mooie strandbloem om te verkopen in je winkeltje! Zo, nu heb je een mooie strandbloem om te verkopen in je winkeltje! Zo, nu heb je een mooie strandbloem om te verkopen in je winkeltje! Zo, nu heb je een mooie strandbloem om te verkopen in je winkeltje!

Gerelateerde blogposts
Ontdek meer