Met de kinderen op restaurant aan de Belgische Kust, waar kan dat?
Featured op strandverblijf

Met de kinderen op restaurant aan de Belgische Kust, waar kan dat?Gezellig uiteten met de kids, het is en blijft een avontuur. Kindvriendelijke restaurants, waar morsen en lawaai maken mag. Strandverblijf maakte een selectie van restaurants aan de kust waar ook kleine gasten welkom zijn.

Kindvriendelijke restaurants in Oostende

Het Koninginneho

Dit restaurant ligt op het eiland in het midden van de grootste vijver in het Maria Hendrikaplein. In een losse sfeer kan je hier lekker genieten van snacks, pasta’s, ijsjes pannenkoeken en de Vlaamse keuken.

Wanneer het zonnetje tevoorschijn komt, verandert Het Koninginnehof in een speelparadijs. Dankzij een groot speelplein, gocartcircuit, minigolf en vijver, kunnen de kinderen ravotten en raken ze hun energie kwijt. Een restaurant voor echte speelvogels! 

Waar: Koninginnehof , Platanendreef 1 8400 Oostende, www.koninginnehof.be

TAO

In het centrum van Oostende ligt een trendy restaurant waar je heel lekker kan eten. TAO is een loungebar waar je, naast aperitieven, ook de keuze hebt uit verschillende voor- en hoofdgerechten. Een mix van exotische maken van de wereldkeuken, dat vind je in dit kindvriendelijk restaurant.

TAO is een restaurant voor een divers publiek, en is de ideale stop voor of na een prachtige kindervoorstelling. Bij TAO serveert men een Kids Menu en zijn er kinderstoeltjes voorzien. Bij mooi weer is er voldoende plek op het ruime terras.

Waar: TAO, Langestraat 26 8400 Oostende, www.tao-oostende.be


Kindvriendelijke restaurants in De Haan - Wenduine

Wielingenbar

In Wenduine vind je de kindvriendelijke taverne ’Wielingenbar’. Naast verschillende gerechten à la carte, kan je hier ook diverse kindergerechten, dagschotels, ijsjes en pannenkoeken.

De Wielingenbar heeft een groot zuiderteras en speelpleintje, waar de kids uren speelplezier kunnen beleven. Je kan er eveneens terecht voor het verjaardagsfeestje van je kleine pagadder! Leuk toch? 

Waar: Wielingenbar, Graaf Jansdijk 18 8420 Wenduine

Kamperfoelie

Kris en Nathalie zorgen voor een bijzondere ervaring en stellen alles in het werk om jou te verwennen. Een snelle hap of uitgebreid tafelen... even de fiets aan de kant zetten voor een frisse pint of onderuit zakken met een stijlvolle longdrink in onze loungehoek... Redenen genoeg om terug te komen dus! Als Kris de grill aansteekt wordt het pas echt feest! Laat je verleiden door de heerlijke stukjes kwaliteitsvlees.

In de tuin is een speelpleintje voor de kinderen. Ook bij het samenstellen van de gerechten hebben ze aan de kinderen gedacht. Er staan verschillende kindergerechten op de menu. 

Waar: Kamperfoelie, Zandstraat 1 8420 De Haan, www.bistro-grill-kamperfoelie.be


Kindvriendelijke restaurant in De Panne

Kommilfoo

Bij Kommilfoo in De Panne kan je zowel terecht voor een lichte lunch als voor een uitgebreid diner, telkens dagvers bereid. Bij mooi weer is hun terras hun hartentroef. Uit de wind, onder de parasol of in de felle zon kan je met volle teugen genieten.

Naast een kinderhoek en speelhoek, is er ook een Springkasteel te vinden bij Kommilfoo. Hier kunnen de kinderen zich naar hartelust amuseren, om daarna te kunnen genieten van een lekker kindergerecht.

Waar: Kommilfoo, Veurnestraat 83 8660 De Panne, www.brasseriekommilfoo.be

Bowl Inn - bowling group

Kom hier genieten van verzorgde snacks en de stone grill tijdens een gezellig potje bowling. Daarnaast zijn er tal van video games beschikbaar en kan je bij de Bowl Inn ook kinderparty’s geven. Fun verzekerd!

Waar: Bowl Inn, De Pannelaan 80 8660 De Panne, www.bowlinn.be


Kindvriendelijke restaurants in Koksijde - Oostduinkerke

Siska

Bij Siska in Sint-Idesbald kan je genieten van de befaamde hartvormige wafeltjes, alsook van heerlijke grillades, snacks en pannenkoeken.

Naast het aanbieden van een kindermenu, beschikt Siska ook over een mooi terras en speeltuin waar de kinderen kunnen ravotten. 

Waar: Siska, Tennislaan 48 8670 Koksijde, www.siska-koksijde.be

De Spelleplekke

Dit restaurant gelegen in Oostduinkerke wordt door zijn klanten beschreven als ‘zeer goed restaurant met hedendaagse keuken, een goede service, kindvriendelijk en verzorgde bediening’. Zeker en vast een bezoekje waard dus!

De Spelleplekke is enorm kindvriendelijk en biedt ook kindergerechten aan die verder gaan dan het klassieke aanbod. De kaart is uitstekend en vers. Neem hierbij vriendelijk personeel en je beleeft een topavondje op restaurant. WIFI probleemloos te verkrijgen, maar evengoed kan je je kinderen de (autovrije) straat opzenden. Vraag dan wel een plekje bij het raam om ze te kunnen zien.

Waar: De Spelleplekke, IJslandplein 10 8670 Oostduinkerke, www.despelleplekke.be


Kindvriendelijke restaurants in Nieuwpoort

Brasserie Het Kompas

Op de uitgebreide kaart van brasserie Het Kompas staan zowel Belgische klassiekers als diverse salades, pasta's en gerechten uit de wereldkeuken, voor elk wat wils dus.  Bovendien wordt de kaart voortdurend uitgebreid met seizoensgebonden suggesties. Voor de kinderen is er een apart kindermenu voorzien met allerlei lekkernijen. 

Waar:  Brasserie het Kompas, Henegouwenstraat 1 8620 Nieuwpoort, www.hetkompas.be

’t Marmietje

’t Marmietje is een famillierestaurant op de prachtige zeedijk van Nieuwpoort. Ze serveren verzorgde, eerlijke gerechten met aandacht voor kwaliteit, versheid en eigenheid. Vriendelijke bediening met aandacht voor elke gast, dus ook ieder kind, staat bij hen hoog in het vaandel.

Waar:  't Marmietje, Zeedijk 28 8620 Nieuwpoort, www.tmarmietje.be


Kindvriendelijke restaurants in Middelkerke - Westende

La Fonda

La Fonda is een nieuw, kindvriendelijke zaak met bijzonder terras waar je je prompt in Spanje waant. Alle gerechten kunnen in kleinere kinderporties besteld worden. De kindergerechten worden er versierd met vrolijke prikkertjes. Eventjes spelen? Dat kan in het speelhoekje met boekjes en speelgoed. 

Waar: La Fonda, Paul de Smet de Naeyerstraat 32 8430 Middelkerke

Papillon

In dit restaurant met familiaal karakter, kun u gezellig en relaxed tafelen in stijl. Zelfs de allerkleinsten worden in dit restaurant verwend met een aangepaste menukaart en een leuk speelhoekje. 

Waar: Papillon, Leopoldlaan 53 8430 Middelkerke, www.restaurant-papillon.be


Kindvriendelijke restaurants in Bredene

’t Strandhuis 

’t Strandhuis is een ongedwongen stijlvol plekje waar je bij de minste zonnestraal een ultiem vakantiegevoel ervaart. De kinderen kunnen spelen op strandterras of ravotten in de duinen en op het strand. Voor de ouders is er een zeer gevarieerde kaart met zowel Gin-Tonics, speciale bieren als fantastische wijnsuggesties. Bovendien staan er ook kleine suggesties en lekkere tapa’s op de kaart.

Waar: 't Strandhuis, Koninklijke Baan 6043 8450 Bredene

’t Fietskotje

Zin in een lekkere grote pannenkoek in een groene tuin met de kids, niet twijfelen: Fietskotje in Bredene! De kinderen vinden het super op de speeltuigen en het springkasteel. Je kan hier zelfs lekkere bbq’s geven voor allerlei kinderfeestjes. 

Spelende pagadders en hun ouders kunnen genieten van een glaasje vol schuim! Je zit hier trouwens op het kooppuntennetwerk dus lekker verder bakfietsen is geen probleem!

‘t Fietskotje werd trouwens door Vlaanderen Vakantieland genomineerd als strafste café in de de categorie “strafste concept”!

Waar: 't Fietskotje, Zandstraat 69 8450 Bredene, www.fietskotje.be


Kindvriendelijke restaurants in Blankenberge

Oberbayern

Oberbayern is een familierestaurant sinds 1963 met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding in een uniek kader. Sinds 2005 werd er uitgebreid met een eigentijdse, exclusieve cocktail- en wijnbar. De specialiteit van het huis is verse mosselen à volonté.

Tijdens en na de maaltijd kunnen de kinderen zich vermaken in onze binnenspeelruimte met aangepaste toestellen.

Waar: Oberbayern, De Smet de Naeyerlaan 49 8370 Blankenberge, www.restoberbayern.be

Chalet Leopold

Chalet Leopold is een sfeervolle brasserie-tearoom met zonnig terras gelegen in het Leopoldpark aan de jachthaven. Kinderen beleven er uren speelplezier in de zandspeeltuin, het verkeerspark, de minigolf- of tennisbaan.  

Waar: Chalet Leopold, Leopoldstraat 1 8370 Blankenberge, www.chaletleopold.be


Kindvriendelijke restaurants in Zeebrugge

Tijdok 

Laat u leiden in het net van de dagverse visvangst met originele, creatieve en klassieke visgerechten die als het ware op het bord getoverd worden door chef Marianne Pauwaert - die trouwens de titel draagt van de bekroonde beste Vlaamse vissoep.

Het restaurant beschikt over een afzonderlijke speelruimte voor de kleintjes en een menukaart voor kinderen.  

Waar: Tijdok, Tijdokstraat 16 8380 Brugge, www.tijdok.be

’T Pakhuis

‘t Pakhuis staat vooral bekend om zijn heerlijke dagverse visgerechten. Een uitstekend adresje om in een ongedwongen sfeer en gezellig kader te genieten van de geneugten van de zee. Niet alleen volwassen kunnen hier terecht, ook de kinderen kunnen hier komen smullen van lekkere kindergerechten. 

Waar: 'T Pakhuis, Rederskaai 7 8380 Zeebrugge, www.tpakhuis.be


Kindvriendelijke restaurants in Knokke-Heist

’T Boerenhof

Terwijl jouw kinderen spelen in de afgesloten speeltuin, kan jij bij ’t Boerenhof rustig genieten op het groot zonneterras van een snack tot een uitgebreide maaltijd. Naast een ruim en gezellig interieur is er ook een vast terras en een buitenbar.

In de grote speeltuin beleven de kinderen de gekste avonturen op een veilige manier. De speeltuigen zijn veilig en verzorgd. Zo kunnen de kinderen zich helemaal uitleven en hoeven mama en papa zich geen zorgen te maken. 

Waar: 'T Boerenhof, Koudekerkelaan 30 8301 Knokke-Heist, www.tboerenhof.be


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer