Diertjes aaien aan de Belgische kust

Diertjes aaien aan de Belgische kustGeitjes aaien en voederen, spelen met konijntjes,... vroeger ben je vast en zeker ooit wel eens naar een kinderboerderij geweest. Aan de Belgische kust zijn de kinderboerderijen misschien wat schaarser, maar dat maakt het juist een unieke beleving voor de kinderen. 

Meisje met albino konijn

Hoeve Paepehof in Adinkerke

Maak kennis met Daizy, Missy, Gienne, Bruintje, Milka en nog vele andere boerderijdieren bij Hoeve Paepehof. In de zomer organiseert de boerderij ook verschillende leuke activiteiten voor kinderen.

Hoeve Paepehof, Veldstraat (ter hoogte van het voerbalterrein) - Meer info

Ezel

Kinderboerderij Lettenhof in Middelkerke

In de kinderboerderij Lettenhof maken je kinderen kennis met verschillende beestjes: kippen, geiten en ezels zijn al van de partij, maar ook pauwen, cavias en Gottinger Varkens! Maar het leukste om te doen op de boerderij is toch wel een ritje met het boerenpaard!

Lettenhof, Vaartdijk Noord 65B - Meer info

Lammetje in het gras

Kinderboerderij De Lenspolder in Nieuwpoort

De Lenspolder is een oase van rust in Nieuwpoort, eentje waar je kinderen kunnen kennismaken met allerhande boerderijdieren. De grote vijver is het thuis van verschillende ganzen en eendjes, maar op de boerderij kun je ook een schattig hangbuikzwijntje, pauwen en Hongaarse wolvarkentjes ontmoeten!

De Lenspolder, Elf Juliwijk 6A - Meer info

Geitjes op een boomstam

Kinderboerderij De Lange Schuur in Oostende

De boerderij ligt misschien een beetje ver van het strand, maar is zeker een bezoekje waard! De kinderen kunnen er naar hartelust de boerderij ontdekken en heerlijk ravotten. Zorg wel dat je kleding meeneemt die vuil mag worden!

De Lange Schuur, Stuiverstraat 599 - Meer info

De dieren van de boerderij worden goed verzorgd en gevoederd. Geef ze enkel voedsel dat is goedgekeurd door de boer. Hetzelfde geldt voor de vogels op de boerderij: het is leuk om ze brood te geven, maar vaak is dit slecht voor de diertjes. 

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer