6 gezellige picknickplekjes aan de Belgische kust

6 gezellige picknickplekjes aan de Belgische kustOp restaurant gaan zitten is niet altijd voor iedereen. Ook zitten ze rond het middaguur vaak vol en staat er een rij van hier tot in Tokyo voor de snackbars en ijskraampjes. Dan doen we maar een picknick, niet? Hier zijn enkele leuke plaatsjes waar je van je broodje of snack kan genieten.

Het Spiegelmeer in het Maria Hendrikapark in OostendeDe bankjes rond het Spiegelmeer zijn een uitstekende plek om je neer te vlijen voor een hapje. Lekker romantisch doen met je partner gaat ook: neem gewoon een flesje cava, een dekentje en een lekkere uitgebreide picknick mee om in het gras op te eten.

Het Spiegelmeer in het Maria Hendrikapark in Oostende

De bankjes rond het Spiegelmeer zijn een uitstekende plek om je neer te vlijen voor een hapje. Lekker romantisch doen met je partner gaat ook: neem gewoon een flesje cava, een dekentje en een lekkere uitgebreide picknick mee om in het gras op te eten.

Het parkje in de Duinkerkelaan in De PanneDit kleine parkje heeft maar 3 bankjes, maar het is een zalig stukje groen pal in het midden van de straat. Zo kun je ook nog wat naar mensen kijken terwijl je je picknick verorbert. 

Het parkje in de Duinkerkelaan in De Panne

Dit kleine parkje heeft maar 3 bankjes, maar het is een zalig stukje groen pal in het midden van de straat. Zo kun je ook nog wat naar mensen kijken terwijl je je picknick verorbert. 

In de duinen van De HaanWeg van de drukte van de zeedijken en stadjes is de oase van rust in de duinen van De Haan. Neem wel een parasol mee, want er is maar weinig schaduw in de duinen en je kan snel verbranden in de zomer. Let wel: er kan nogal veel wind zijn in de duinen. Als je liever geen zand in je eten hebt, kun je nog altijd plaatsnemen langs Albert Einstein of in het park la Potinière rustig genieten van al dat groen.

In de duinen van De Haan

Weg van de drukte van de zeedijken en stadjes is de oase van rust in de duinen van De Haan. Neem wel een parasol mee, want er is maar weinig schaduw in de duinen en je kan snel verbranden in de zomer. 

Let wel: er kan nogal veel wind zijn in de duinen. Als je liever geen zand in je eten hebt, kun je nog altijd plaatsnemen langs Albert Einstein of in het park la Potinière rustig genieten van al dat groen.

Aan de jachthaven van ZeebruggeMet een uitzicht op de haven picknicken, het is eens wat anders. In Zeebrugge zijn er verschillende betonnen bankjes rond de haven opgesteld zodat je kunt genieten van je broodje. Let wel op dat de zeemeeuwen niks uit je handen graaien!

Aan de jachthaven van Zeebrugge

Met een uitzicht op de haven picknicken, het is eens wat anders. In Zeebrugge zijn er verschillende betonnen bankjes rond de haven opgesteld zodat je kunt genieten van je broodje. Let wel op dat de zeemeeuwen niks uit je handen graaien!

Op of onder de pier van BlankenbergeDe zitbankjes die over de volledige lengte van de bekende pier staan bieden je een mooi zicht op Blankenberge en op het gebouw aan het einde van de pier. Maar als je schrik hebt van de zeemeeuwen, plof dan neer in het zand onder de pier. Dan hoef je ook geen parasol mee te sleuren en ben je beschut tegen regen! Het uitzicht is nog zo mis niet onder de pier, toch?

Op of onder de pier van Blankenberge

De zitbankjes die over de volledige lengte van de bekende pier staan bieden je een mooi zicht op Blankenberge en op het gebouw aan het einde van de pier. Maar als je schrik hebt van de zeemeeuwen, plof dan neer in het zand onder de pier. Dan hoef je ook geen parasol mee te sleuren en ben je beschut tegen regen! Het uitzicht is nog zo mis niet onder de pier, toch?

Op de Kykhilduin in De PanneWil je het hogerop zoeken en genieten van een prachtig uitzicht, waag je dan aan de klim naar de top van de Kykhilduin. Er zijn bankjes waar je op kunt zitten zodat je tijdens het eten niets mist van het uitzicht.

Op de Kykhilduin in De Panne

Wil je het hogerop zoeken en genieten van een prachtig uitzicht, waag je dan aan de klim naar de top van de Kykhilduin. Er zijn bankjes waar je op kunt zitten zodat je tijdens het eten niets mist van het uitzicht.
Op de Kykhilduin in De PanneWil je het hogerop zoeken en genieten van een prachtig uitzicht, waag je dan aan de klim naar de top van de Kykhilduin. Er zijn bankjes waar je op kunt zitten zodat je tijdens het eten niets mist van het uitzicht. Op de Kykhilduin in De PanneWil je het hogerop zoeken en genieten van een prachtig uitzicht, waag je dan aan de klim naar de top van de Kykhilduin. Er zijn bankjes waar je op kunt zitten zodat je tijdens het eten niets mist van het uitzicht. Op de Kykhilduin in De PanneWil je het hogerop zoeken en genieten van een prachtig uitzicht, waag je dan aan de klim naar de top van de Kykhilduin. Er zijn bankjes waar je op kunt zitten zodat je tijdens het eten niets mist van het uitzicht. Op de Kykhilduin in De PanneWil je het hogerop zoeken en genieten van een prachtig uitzicht, waag je dan aan de klim naar de top van de Kykhilduin. Er zijn bankjes waar je op kunt zitten zodat je tijdens het eten niets mist van het uitzicht. Op de Kykhilduin in De PanneWil je het hogerop zoeken en genieten van een prachtig uitzicht, waag je dan aan de klim naar de top van de Kykhilduin. Er zijn bankjes waar je op kunt zitten zodat je tijdens het eten niets mist van het uitzicht. Op de Kykhilduin in De PanneWil je het hogerop zoeken en genieten van een prachtig uitzicht, waag je dan aan de klim naar de top van de Kykhilduin. Er zijn bankjes waar je op kunt zitten zodat je tijdens het eten niets mist van het uitzicht.

Ontdek hoe je je picknickmand het beste inpakt!

 

 

 

 

 

 

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer