7 dingen die elke toerist doet in Blankenberge

7 dingen die elke toerist doet in BlankenbergeDat er aan de Belgische kust enkele toeristische attracties zijn is algemeen geweten. Maar in Blankenberge zijn er toch wel enkele typische dingen die je enkel en alleen in Blankenberge kunt doen!

Belgium Pier wolken blauwe hemel

1 | Wandelen op de Pier

De Belgium Pier is misschien een van de meest iconische bouwwerken van de Belgische kust. Wist je ook dat de Pier de eerste was op het Europese vasteland aan de Atlantische oceaan? De pier waarop je vandaag wandelt is helaas niet de originele: in de Eerste Wereldoorlog werd de pier door de Duitse bezetters in brand gestoken.

Letter Blankenberge Station

2 | Een foto nemen van de Blankenberge letters

Ze staan nog maar sinds de zomer van 2018 aan het vernieuwde station van Blankenberge, en toch zijn de letters bijzonder populair. Je moet wel aan de overkant van de straat gaan staan om een mooi plaatje te krijgen, maar dat is maar een kleine moeite voor de doorgewinterde toerist.

3 | Een ritje maken op de piste van de Lustige Velodroom

Al 3 generaties staat de houten fietspiste van de Lustige Velodroom traditiegetrouw op de zeedijk van Blankenberge. Vooral de gekke fietsen zijn leuk: je gaat niet enkel vooruit, maar ook op en neer en soms moet je al wat meer doen dan alleen trappen om vooruit te kunnen geraken!

Sea Life promo foto familie in oceaantunnel

4 | Zeewezens begroeten bij Sea Life

Vooral de kinderen vinden het geweldig! Het ligt wel een klein stukje van de zeedijk en het centrum, maar met de Kusttram geraak je er gemakkelijk én met het Kusttram+ ticket krijg je vervoer en toegang tot Sea Life in één voor € 17,30! Je bespaart slecht € 0,70 per persoon, maar als je in groep gaat kan dat al tellen!

Paravang zonnig 

5 | Picknicken onder de Paravang

Als je een broodje hebt gekocht, dan is de Paravang een van de meest pittoreske plaatsjes om het smakelijk op te eten. Aan de ene kant heb je een prachtig zicht op de jachthaven van Blankenberge en aan de andere kant ligt het Leopold II park.

Belle Epoque Centrum tentoonstelling

6 | Het Belle Epoquecentrum bezoeken

Bij slechter weer (maar ook bij mooi weer) kun je in het verleden duiken in het Belle Epoquecentrum! Ontdek hoe men vroeger op vakantie naar de Belgische kust ging, van de verblijven tot de mensen die aan de kust woonden! Het leven aan zee was niet altijd lunaparken en terrasjes doen op de zeedijk.

Slufferkoeken huisje van Majutte

7 | Slufferkoeken eten in het oudste vissershuisje van de Belgische kust

Blankenberge kent een rijk vissersverleden en dat kan je ontdekken in het Huisje van Majutte, het best bewaarde en meest typische vissershuisje aan de Belgische kust. Je kunt er zelfs eten als de vissers van toen: Slufferkoeken (een platte koek in de vorm van een pantoffelzool) werden vroeger aan de bemanningsleden uitgedeeld in de vissersherbergen. Daarnaast kun je ook nog Schelle van't Liek, Potje Paté, Kokketeute en andere lekkernijen proeven


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer