6 romantische date ideeën

6 romantische date ideeën



Geen idee wat je je lief cadeau kunt doen? Koop je een treinticket of laad de auto in en vertrek richting de Belgische kust voor een ontspannend weekendje weg! Hier zijn enkele leuke activiteiten die je samen kunt doen.

Duinenhuis Koksijde©Natuureducatief Centrum Duinenhuis

Ontdek het heelal in Koksijde

Elke derde vrijdag van de maand kun je in het Duinenhuis een kijke nemen in de ruimte met de telescoop van de Sterrenjutter. Lekker romantisch toch, zo samen naar de sterren kijken. Op een kwartiertje wandelen ben je in het centrum van Koksijde bad, waar je lekker een hapje kunt eten.

Sportland Airhockey tafel

Beertjes vangen in Blankenberge

Bij Sportland in Blankenberge kun je de cliché date uit Amerikaanse films nabootsen: samen spelletjes spelen in een arcade, elkaar proberen te verslaan bij het bowlen en misschien nog een potje airhockey spelen. Je kunt er ook terecht voor een spelletje blacklight minigolf, lekker knus in het donker.

Hangtime Springen trampolinepark

Springen in Oostende

Voor de actieve koppels: Hangtime in Oostende is het enige trampolinepark aan de kust en dat maakt het juist zo uniek! Het is niet enkel springen hoor: je kunt ook een aantal spelletjes spelen en naderhand genieten van een lekkere snack in de Hang Out zone. 

Beverly screens buitenaanzicht

Een filmpje meepikken in Knokke of De Haan

Cinema Rio in De Haan of Beverly Screens in Knokke zijn onafhankelijke cinema’s waar je in een authentieke setting de nieuwste films kunt bekijken. Op voorhand een hapje gaan eten en na de film nog nagenieten met een cocktail? Alles kan! In Knokke kun je bij het alombekende The Pharmacy binnenstappen en in De Haan is er altijd Ipanema waar je terecht kunt voor een lekkere cocktail. 

Pro tip: In de zomer kun je in verschillende kustgemeentes een film op het strand kijken. Je hebt niet meer nodig dan een dekentje (of nog eentje extra als het wat kouder is) en een klein picknickmandje met snacks. In Zeebrugge is er elke donderdag in juli en augustus Film Op Het Strand, maar in Blankenberge en De Panne doen ze ook aan zomerse strandfilms.

Wellness massage

Een stoombadje nemen aan zee

Even weg van het drukke werk- en/of studentenleven? Met je partner maximaal genieten van een weekendje weg gaat toch het beste tijdens een ontspannende wellnesssessie! Aan de kust zijn er verschillende wellnessen, klik hier om ze te ontdekken!

Koppel zonsondergang aan zee

Genieten van een strandwandeling

De zon zien ondergaan in de zee en je geliefde in een gouden gloed gehuld zien, is er iets romantischer? Je moet wel geluk hebben dat het zonnig is natuurlijk. Maar een frisse winterwandeling aan zee kan ook romantisch zijn, zeker als je nadien een lekkere warme chocolademelk gaat drinken!

 

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer