Sinterklaas aan de Belgische kust

Sinterklaas aan de Belgische kustHij komt, hij komt,… naar de Belgische kust! Ook dit jaar meert de Sint aan in verschillende kustgemeentes en brengt hij zijn Pieten en natuurlijk ook cadeautjes mee.

 

 

De Spiekpietjes in Oostende

De Spiekpietjes poster via Visit Oostende

De motor van de Stoomboot van de Sint is ontploft! Denk je dat de Spiekpietjes hem op tijd kunnen maken? Van 20 oktober tot 5 december palmen de Spiekpietjes de voormalige Vives Hogeschool in Oostende in en nodigen je uit voor een luisterverhaal met prachtige levensgrote decors. De kinderen kunnen ook spelen en knutselen, en mama en papa kunnen dan in de Sintbar genieten van een drankje.

De Spiekpietjes zijn ook doorheen Oostende te vinden: vraag naar de zoektocht bij de expo of de dienst toerisme.

Meer info

Sinterklaasfeest in Oostende

De Sint komt aan in Oostende en dat moet gevierd worden! Op 24 november om 11:00 meert hij aan in de jachthaven van Oostende en daarna kan het feest beginnen. In het stadhuis zijn er tal van leuke workshops te doen én je kunt ook een bezoekje aan Sinterklaas zelf brengen!

Meer info

Intrede van Sinterklaas in Middelkerke

De Sint en Piet

Nadat de Sint in Oostende op bezoek is geweest, is het de beurt aan Middelkerke! Met zijn boot meert hij op 25 november om 14:00 aan in de stripgemeente van de kust en zal daarnaa meefeesten op het Ebernayplein. Een parade van Pieten trekt door de straten van Middelkerke en als je braaf bent geweest geven ze je misschien wel een snoepje! 

Tramrit met de Sint in De Haan

Sinterklaas suikerhartje

De Sint verplaatst zich niet enkel met zijn Stoomboot: een tramritje vindt hij soms ook wel leuk! Op 1 december maakt hij dan ook een tramritje in De Haan. Om zoveel mogelijk kindjes de kans te geven op een tramritje met de Sint, mag er maar 1 volwassene mee per kind. Omdat de plaatsjes beperkt zijn moet je je voor 23 november inschrijven via jeugd@dehaan.be

Meer info 

Sinterklaasshow 'Sint in de Wolken' in Blankenberge

Sint in de wolken promoposter via visit blankenverge

De Sint is verliefd! Maar komt dat wel goed net nu hij het zo druk heeft? Ontdek het tijdens deze muzikale voorstelling en laat je met het hele gezin meesleuren in het verhaal. Na de voorstelling kunnen de kindjes een foto maken met de Sint en zijn Pieten én krijgen ze een cadeautje!

Tickets en info

Sint Weekends in Plopsaland De Panne

Plopsaland

In Plopsaland De Panne komt de Sint niet 1, niet 2 maar 4 weekends lang de kindjes verblijden! Samen met zijn Pieten is hij dan te vinden in het park. De Pieten durven wel eens in de attracties kruipen, dus wie weet zit je wel langs eentje!

Tickets en info

Sinterklaasfeest in Bredene

Sinterklaasfeest Bredene

In het MEC Staf Versluys komt de Sint op 28 november even langs om de kindjes te verblijden en natuurlijk ook veel cadeautjes mee te brengen! Om 14:00 kun je meefeesten met de Sint en zijn Pieten.

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer