Zo vieren we Sinterklaas in Oostende! Kom hem groeten op zaterdag 23 november

Zo vieren we Sinterklaas in Oostende! Kom hem groeten op zaterdag 23 novemberSinterklaas is binnenkort weer in het land! En dat kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Want geef toe eigenlijk vinden we het allemaal toch nog steeds een beetje leuk om in de Sint-heisa mee te gaan. Daarom hebben we voor jullie ook een leuk programma opgesteld zodat je samen met je kinderen de ultieme sint-ervaring kunt beleven op zaterdag 23 november 2019 in Oostende. En dat kan je zéker met volgende activiteiten;

sinterklaas het zilveren belletje expo

11u00- 12u15: Doe-expo: Het Zilveren Belletje

In afwachting van de Sint en zijn pieten kan je met je kleine kapoen misschien wel eens gaan zoeken achter de stiekeme spiekpietjes en spiekgrietjes. Je weet wel, die kleine hulpjes van de Sint die niemand ziet maar die wel alles van je te weten komen! In het Fort Napoleon te Oostende hebben ze ook dit jaar weer een fantastische expo georganiseerd voor jong en oud. Je kan je verwachten aan een leuk audio-verhaal ‘Het zilveren belletje’ waarbij de spiekpietjes op zoek moeten gaan naar een jong meisje dat héél graag verstoppertje speelt. Maar daar stopt het niet…Want het is nu aan jou om de spiekpietjes én grietjes te zoeken en te vinden uiteraard. Een spectaculaire zoektocht die je kan doen in het Fort Napoleon maar ook in het stadscentrum van Oostende. De expo is een echte aanrader voor de kleine ontdekkers en een leuke meenemer voor alle mama’s en papa’s die dus stiekem wel van dit hele gedoe houden. Wie weet houdt Sinterklaas nog steeds bij wat we doen en kunnen we hierdoor extra goede punten scoren!

De Expo loopt nog tot 8/12/2019 en is dagelijks te bezoeken tussen 10u00-17u00.

 

wafel

12u15-13u15: Bezoekje aan de Pop-up Sintbar

Alleen de naam al laat je doen lekkerbekken! Na een leuke maar misschien toch vermoeiende zoektocht heb je ook de kans om aan de expo wat lekkers te eten en te drinken in de pop-up Sintbar. De Sint brengt toch alleen maar lekkere dingen? Dit kan echt niet mislopen. Een lekkere wafel en chocomelk voor de kids? Of een overheerlijke Gin-tonic met een hapje? Een leuke afsluiter van de expo en het perfecte rustmomentje voor de komst van de Sint!

 

intrede sinterklaas

14u00: Intrede Sinterklaas

En dan is het zover… Daar is hij! Sinterklaas komt met zijn stoomboot aan. Helemaal vanuit Spanje om samen met zijn hulppieten alle kindjes te begroeten! Een heugelijk festijn dat wordt gevierd aan de Montgomerykaai te Oostende. Sinterklaasliedjes à volonté… Maar het belangrijkste zijn natuurlijk al die lachende gezichtjes (meestal toch) die eindelijk hun grote held kunnen ontmoeten. En om je helemaal in te leven in het moment, raden we aan om jouw kapoen misschien zelfs in de sint-sfeer aan te kleden. Met een pietenmutsje en tenue zien ze er nog 10x schattiger uit! Haal die camera maar boven…

 

14u40: Doortocht Sinterklaas naar het Centrum

Na al die handjes geven en fotootjes maken gaat Sinterklaas verder door het centrum richting het stadshuis. Iedereen mag dan meelopen met Sinterklaas en zijn pieten. Een spektakel op zich. De tocht loopt van de Montgomerykaai naar de Groentemarkt en gaat daarna verder van de Kapellestraat tot de Christinastraat en het Marktplein. De dagelijkse gezonde beweging heb je er tegen dan ook wel opzitten!

Kinderen blij, ouders ook blij natuurlijk! En met dit ontzettend leuk programma is de toon gezet… Een ontzettend leuke dag, boordevol verrassingen voor de kids en toch wel een klein beetje nostalgie voor mama en papa. Dit kan je toch écht niet missen? 

16u00: Speech van Sinterklaas

Een speech dat kan natuurlijk niet ontbreken. De Sint komt maar één keer per jaar en dat is een speciaal moment. Hij mag dan ook tot bij de burgemeester gaan die hem zal opwachten op het balkon van het Stadshuis. Daar krijgen we het verdict van Sinterklaas te horen of er veel kindjes braaf of stout geweest zijn. Het wordt een supergezellig samenzijn met een heleboel vrolijke liedjes die kleinsten volledig onder de indruk zullen nalaten. En daar doen we het toch voor, nietwaar?

Praktische info

Parkeren
  • Dichtstbijzijnde parking Montgomery kaai: Parking visserskaai
  • Dichtstbijzijnde parking Stadshuis: Zeeparking

Gerelateerde blogposts
Ontdek meer