6 leuke wijnbars aan de Belgische kust

6 leuke wijnbars aan de Belgische kustWe kennen allemaal wel iemand die zot is van een goed glas wijn. Of het nu rode, witte of rosé is! Dus ben je aan de Belgische kust en heb je zin in een lekker glaasje, check dan een van deze adresjes! 

Win’Est in Oostduinkerke

Win'Est interieur

Deze knusse wijnbar in Oostduinkerke lijkt net uit Game of Thrones te komen: de vachten die her en der verspreid liggen, de ruwe houten tafels,… Je waant je in een chalet, maar dan met zicht op zee! Je hebt keuze uit verschillende soorten wijnen en ook een lekker aantal hapjes en kaasschotels!

Wat maakt Win'Est uniek?

Het gezellige decor maar ook de lijst met gins, whisky’s en rums, voor degenen die toch eens iets anders dan wijn willen proeven!

Win'Est | Zeedijk 444-460 | Meer info over Win'Est Oostduinkerke

Vinum & Sensum in Knokke

Vinum & Sensum Eten en drinken
Foto © Vinum&Sensum

Bij Vinum & Sensum in Knokke geniet je van niet zomaar tapas: oesters, jamon iberico, pan con tomate,… dat zijn slechts enkele van de Vinum Bites op de kaart! De huissommelier weet je vast en zeker te vertellen welke van de 30 verschillende wijnen het beste zijn voor jouw smaak. 

Wat maakt Vinum & Sensum uniek?

Vinum & Sensum in Knokke is niet enkel een wijnbar, maar ook een restaurant. In het restaurant serveren ze ook bijpassende wijnen.

Vinum & Sensum | Leopoldlaan 162 | Meer info over Vinum & Sensum Knokke

Wijn aan Zee in Nieuwpoort en Middelkerke

Wijn

Het gezellige interieur van de Wijn Aan Zee winkels in Nieuwpoort en Middelkerke zorgen ervoor dat je maar al te graag even blijft zitten om nog meer wijntjes te proeven. 

Wat maakt Wijn Aan Zee uniek?

Bij Wijn Aan Zee zijn er een aantal wijnen die enkel te verkrijgen zijn bij Wijn Aan Zee: Château Minuty, Joseph Mellot, Champagne Montaudon, Champagne Drappier, Montes, Willm en nog meer!

Wijn aan Zee Middelkerke | Leopoldlaan 108 | Meer info over Wijn Aan Zee Middelkerke
Wijn aan Zee Nieuwpoort | Albert I-laan 49

Vines Wine Bar in Oostende

Vines Oostende Facebook
Foto ©Vines Wine Bar

Vines Wine Bar in Oostende heeft een aanbod van meer dan 150 soorten wijnen, die je kunt proeven met een lekker stukje kaas, charcuterie of andere tapas.

Wat maakt Vines Wine Bar uniek?

Bij Vines Wine Bar in Oostende kun je uitsluiten Amerikaanse wijnen en sterke dranken krijgen. Geen Franse wijnen dus, maar laat dat de avontuurlijke proevers niet tegenhouden!

Vines Wine Bar | Madridstraat 15 | Meer info over Vines Wine Bar Oostende

WAF in Knokke

WAF knokke interieur
Foto © WAF

In Restaurant en Wijnbar WAF in Knokke staat er een heuse wijnmuur waar je moeilijk zal kunnen kiezen uit het groot aantal verschillende wijnen. Vind je de wijn lekker? Koop een fles en neem ‘m mee naar huis!

Wat maakt WAF uniek?

Het is niet enkel een wijnbar: WAF is tevens ook een restaurant en fonduebar. Je kunt dus gezellig fonduen met familie of vrienden.

WAF | Dumortierlaan 70 | Meer info over WAF Knokke

Bar Vinarchist in Koksijde

Interieur Bar Vinarchist Koksijde

Gezellig even genieten van een wijntje uit de speciaalzaak Ambrosius én lekkere tapas na een shoppingtripje in de Zeelaan? Daar zeggen we geen nee tegen!

Wat maakt Bar Vinarchist uniek?

De collectie wijnen die Ambrosius uitkiest!

Bar Vinarchist | Zeelaan 226 | Meer info over Bar Vinarchist


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer