7 hippe conceptstores aan de Belgische kust

7 hippe conceptstores aan de Belgische kustZot van shoppen én een lekker hapje eten? Dan is een conceptstore helemaal jouw ding! Conceptstores zijn winkels die rondom een bepaald concept werken (zoals de naam doet vermoeden) en is vaak niet enkel gefocust op 1 soort winkel. Meestal is er in de meeste conceptstores een winkel en een bar waar je iets kunt drinken en/of eten.

In België is het een relatief nieuw fenomeen, maar aan de Belgische kust zijn er toch al een aantal leuke en hippe conceptstores waar je terecht kunt voor leuke kledij, interieurartikelen en een lekker tasje koffie!

Baenk in Nieuwpoort-Stad

Baenk interieur

Scandinavische interieurartikelen en meubels staan vooraan in de winkel van Baenk in Nieuwpoort-Stad, maar achteraan kun je gezellig ontbijten of lunchen in een mooi interieur. Niet verwonderlijk voor een meubelwinkel. 

Naar Baenk Nieuwpoort

Escape Home & Travel in Blankenberge

Escape winkel interieur

De conceptstore ESCAPE in Blankenberge is een must-visit in de Kerkstraat. Interieur, reizen en koken gaan hand in hand in deze tropische conceptstore. Je kunt er leuke reisgidsen en -gadgets vinden zoals een opvouwbare brillendoos of een bagagesorteerder. Achteraan bij ESCAPE kun je aan de bar ook even genieten van een koffietje, zeker een aanrader na het (window)shoppen! Er is ook een kleine hoek voor kinderspulletjes.

Naar ESCAPE in Blankenberge

Moose in Oostende

Moose Oostende

Een omgekeerde conceptstore: het grootste deel van Moose in Oostende wordt ingenomen door het restaurantgedeelte, maar wanneer je binnenstapt zie je direct de winkelhoek. Het Moose-concept is gebaseerd op de Scandinavische landen en dat komt terug in de lekkere lunches die je er kunt krijgen én in de interieurartikelen die je in de winkelhoek terugvind. In de kleine kelder zijn er trouwens ook nog een aantal leuke spulletjes om te ontdekken. 

Naar Moose in Oostende

Le Muzée de L’Amuzette in Knokke

Le Muzée de L'Amuzette

Een beetje verborgen in een woonwijk in Knokke ligt Le Muzée de L’Amuzette. De voormalige woning/apotheek wordt nu gebruikt als een museum/winkel/café. In de buitentuin kun je in de zomer gezellig genieten en natuurlijk ook snuisteren tussen de verschillende hebbedingetjes in de winkel. Op de bovenverdieping zijn heel wat sneeuwbollen en andere antiekwaren uitgestald, dus als je iets ziet was je leuk vindt kun je deze gewoon kopen! 

Naar Le Muzée de L’Amuzette in Knokke

David & Dupont in Nieuwpoort-Stad

David en dupont nieuwpoort interieur

Als je op zoek bent naar nieuwe meubels of andere interieurspulletjes, moet je eens langsgaan bij David & Dupont in Nieuwpoort-Stad. Geen grote meubelwinkel zoals de Ikea, maar wel mooie en unieke spulletjes die ervoor zorgen dat je interieur dat Scandinavisch tintje krijgt! Wat is het conceptstore gehalte van David & Dupont? Voor,  na of tijdens het shoppen kun je in de kleine zithoek even genieten van een ‘slow coffee’ of gezondere frisdrank!

Naar David & Dupont in Nieuwpoort-Stad

Kabine & Kantine in Koksijde

Kantine in Koksijde

Technisch gezien zijn het twee verschillende zaken, maar aangezien Kantine in Koksijde doorloopt in Kabine telt het als een conceptstore! Kabine verkoopt verschillende hebbedingetjes en legt ook de focus op kinderkledij en speelgoed. Bij Kantine kun je dan even ontbijten of lekker lunchen.

Naar Kantine in Koksijde

Eva Dew in Nieuwpoort-Bad

Eva Dew Exterieur

Wil je er zeker van zijn dat je een uniek kledingstuk in je kast hebt hangen? Eva Dew in Nieuwpoort-Bad maakt de kledij die in de rekken hangt in het atelier achteraan. Door de glazen wand kun je de ontwerpster ook aan het werk zien! Daarnaast kan je er ook terecht voor een koffietje op het terras.

Naar Eva Dew in Nieuwpoort-Bad


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer