Kerstvakantie in Koksijde

Kerstvakantie in KoksijdeIn de kerstvakantie naar Koksijde? Tijdens de gezelligste periode van het jaar is het ook feesten geblazen in Koksijde! Als je benieuwd bent naar wat er allemaal te beleven valt, lees dan snel verder!

Ijspiste

Aan het gemeentehuis van Koksijde kun je vanaf 15 december je schaatskunsten tonen op het ijs! De grote openluchtpiste is een uitstekende gelegendheid om dit te doen. Als je liever niet schaatst, of al moe bent van rondjes schaatsen, kun je altijd genieten van lekker eten en drinken aan een van de feestelijke kerststalletjes. Er worden ook geregeld liveoptredens gedaan, dus je zult je al zeker niet vervelen!

Een schaatsbeurt kost € 4,- en voor de huur van de schaatsen betaal je € 2,-. Kinderen moeten slechts € 2,- betalen.

Bos Van Commerce

Het Bos van Commerce in Oostduinkerke is in feite een leuk kerstbos waar je met de hele familie kunt deelnemen aan verschillende winteractiviteiten. Van 22 december 2018 tot 6 januari 2019 kun je op het strand van Oostduinkerke je weg banen door het kerstbos!

Vuurwerk

Vuurwerk strand

Op het strand van Koksijde bad wordt op 22 december 2018 een spetterend vuurwerk afgestoken. Om 19:15 start de show, dus mis het zeker niet!

Stijlvol Shoppen

Stijlvol Shoppen Koksijde Promo Facebook Banner

Nog geen kerstcadeautjes gekocht? Geen nood: in Koksijde-Bad kun je op 22 december 2018 ‘Stijlvol Shoppen’. Van 10:00 tot 18:00 shop je naar hartelust in de sfeervolle straten en geniet je van verschillende leuke extra’s tijdens het shoppen.

46e Winterwandeldag

Winter wandelen brug landschap

Voor de wandelliefhebbers is er op 29 december de 46ste Winterwandeldag in Koksijde: je hebt keuze tussen een wandeling van 6 km, 10 km, 16 km, 22 km of 29 km. Op de 6 km route zijn honden meer dan welkom! De andere routes zijn al iets steviger en je wordt geleid door verschillende natuurgebieden. Na de wandeling kun je gezellig even rusten met een drankje!

De wandeltocht start om 8:00 aan de Kerkepannezaal in Sint-Idesbald. Inschrijven is verplicht en kost € 1,00.

Nog meer vuurwerk!

Vuurwerk Nieuwjaar

Ook in Oostduinkerke kunnen ze het niet laten om tijdens de eindejaarsperiode vuurwerk af te steken. Naar jaarlijkse traditie wordt op 30 december 2018 het Sylvestervuurwerk de lucht in geschoten, terwijl je van lekkere sprotjes en een glaasje warme Glühwein geniet. Het vuurwerkspektakel start om 16:00 op het strand van Oostduinkerke-bad.


 

Ontdek ook:


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer