De beste vegetarische restaurants in Oostende

De beste vegetarische restaurants in OostendeVegetarisch eten op restaurant in Oostende, het is niet altijd gemakkelijk. Soms is er maar een schaars aanbod op de kaart en moet je expliciet vragen om geen vlees bij je gerecht te doen. Een slaatje is lekker, maar soms wil je toch iets meer. Have no fear, we zetten hier enkele leuke restaurants in Oostende op een rijtje die een mooi aanbod van vegetarische (en/of vegan) gerechtjes hebben!(En we gaan ze natuurlijk zelf ook eens uitproberen!)

1 | La Siesta

Uienringen
We hebben zelf nog niet kunnen proeven van de keuken van La Siesta, dus even een random foto. Binnenkort komt er eentje van de lekkere veggie gerechtjes!

Wat is het aanbod voor vegetariërs?

Op de tapaskaart van La Siesta in de Wittenonnenstraat in Oostende staat er een korte maar krachtige lijst met vegetarische tapas: patatas bravas, mozzarella sticks, maïskolf, onion rings en meer! Daarnaast is er een veggie hamburger, veggie tostadas, een salade met geitenkaas én een healthy wrap. De kaart van La Siesta stelt dus niet teleur!

La Siesta | Wittenonnenstraat 23 | Meer info

2 | Sassy’s

Sassy's Website pizza veggie
Foto: © Sassy's

Wat is het aanbod voor vegetariërs?

Sassy’s in Oostende heeft een groot aanbod voor vegetariërs én vegans! Hun aanbod van vegetarische en veganistische pasta’s en pizza’s is zelfs bijna groter dan de gewone kaart!

Sassy's Oostende | Steensedijk 23   Meer info

3 | Organic Vision

Organic Vision Salade website
Foto: © Organic Vision

Wat is het aanbod voor vegetariërs?

De naam zegt het zelf: een organische visie, niet enkel op eten maar ook op het lichaam! Bij Organic Vision kun je daarom biogerechten en vegangerechten bestellen. Er is ook elke dag een vegan verrassing, dus als je een avontuurlijke proever bent kun je deze eens proberen! Het restaurant in Oostende is trouwens gekoppeld aan een wellness, dus je kunt je voor of na de maaltijd eens goed laten verwennen.

Organic Vision | Mijnplein 10 Meer info

4 | Belle De Jour

Bietensalade Belle De Jour

Wat is het aanbod voor vegetariërs?

Belle De Jour’s menu wisselt dagelijks om zo vers mogelijke gerechten te kunnen aanbieden. Met bio producten zoals kruiden, zeewieren en noten maakt de chef verrassende gerechten klaar. Toen wij een bezoekje brachten aan Belle De Jour in Oostende stond er een heerlijke bietensalade met geitenkaas en vijgen op het menu!

Belle De Jour | Madridstraat 5-9 Meer info

5 | Sanseveria

Bagel Sanseveria Facebook
Foto: © Sanseveria via Facebook

Wat is het aanbod voor vegetariërs?

Sanseveria Oostende specialiseert zich in bagels, ronde broodjes met een gat in waartussen je verrassende combinaties van groenten, kaas, fruit, enzovoort vindt. Er kan ook wel wat vlees tussen zitten, maar vegetariërs én vegans hoeven niet te vrezen: op de kaart staan een aantal veggie en vegan breakfast bowls, de Edward ( peer, radijs, geitenkaas/avocado en zwarte peper) en Suzy (geroosterde aubergine, tomaat, avocado en balsamico) lunch bagels , de lekkere Stuart en Marslow salades en de Cyriel quiche. 

Sanseveria Oostende | Wittenonnenstraat 36 Meer info

6 | Expo&Kafie

Salade met lauwe geitenkaas
Foto: © Expo&Kafie

Wat is het aanbod voor vegetariërs?

Expo&Kafie is een ontbijt en lunchbar in Oostende, waar je nog tot laat kunt genieten van social bites en meer. De gerechtjes zijn om je vingers bij af te likken en de vegetarische al helemaal! Zo zijn er verschillende toasts met veggie beleg (onze favoriet is de toast met hummus en gegrilde courgette), maar je kunt ook genieten van een granola bowl, Griekse salade (of je vraagt gewoon of ze het vlees uit de andere salades laten), een eipannetje met cheddar, bruschetta’s of een lekker kommetje soep!

Expo&Kafie | Van Iseghemlaan 47  Meer info


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer