9 keer de lekkerste ijsjes eten aan de Belgische Kust

9 keer de lekkerste ijsjes eten aan de Belgische KustWe kennen het allemaal. Tijdens het wandelen op de zeedijk en het ruiken van de zeelucht krijgen we zin in een lekker ijsje. Maar waar vinden we de lekkerste ijsjes aan onze Belgische kust? Hieronder vind je een overzicht. 

'T Zoet Genot

’T Zoet Genot in Oostduinkerke

Reeds 15 jaar lang maken Luc en Marilyn, de enthousiaste uitbaters van ’t zoet genot alles zelf: ijs, maar ook wafels, taarten en pannenkoeken. Ze willen alleen het allerbeste voor hun klanten. De klanten kunnen er hun bestelling opsmikkelen op het prachtige strandterras, aan de toog of in de verzorgde tearoom. Speculoosijs is hun specialiteit en wordt er evenveel verkocht al vanille-ijs. In het pistache-ijs vind je echte stukjes gedroogde fruit. Daarnaast is het ‘Kiba’-aroma, een mengsel van zoete kers en banaan, een echte topper!

'T Zoet Genot, Zeedijk 476 8670 Oostduinkerke, www.zoetgenot.be

Dolce en Gelati

Dolce & Gelati in Middelkerke

Verser dan bij Dolce & Gelati kan het niet. Ze maken hier namelijk elke ochtend ijs dat vanaf 13u te proeven is. De zaak bestaat reeds 7 jaar. Bij Dolce & Gelatti experimenteren ze graag met smaken zoals Baileys, pisang en wodka-lemon. Daarnaast werken ze met verse vruchten in het vruchtenijs en het sorbet. Ook chocoladeliefhebbers zijn hier aan het juiste adres, want het chocolade-ijs smelt langzaam in je mond als een ijskoude mousse. De klanten kunnen hun coupe meenemen naar het gezellige terrasje op de dijk met zicht op het casino. 

Dolce & Gelati, Zeedijk 151 8430 Middelkerke

Glacier De La Poste

Glacier de la Poste in Knokke-Heist

Het Zoute zou het Zoute niet zijn zonder Glacier de la poste op de zeedijk. De zaak doet je een beetje denken aan een fastfoodrestaurant, waar klanten aanschuiven voor de verschillende kassa’s om een keuze te maken uit de togen boordevol bakken heerlijk ijs in allerlei smaken. Ze bieden zowel de klassieke als originelere smaken aan zoals Galak chocolade, After Eight en noten-vijgen. Ook de sorbets, zoals het bosbessensorbet met echte stukjes vruchten, zijn om je vingers vanaf te lekken. Een extra leuk weetje: de bollen ijs zijn er enorm! 

Glacier de la Poste, Zeedijk-Het Zoute 718 8300 Knokke-Heist

'T Sneukelhuisje

’T Sneukelhuisje in Nieuwpoort

’T sneukelhuisje wordt uitgebaat door drie jonge enthousiaste uitbaters die zo verzot zijn op ijs dat ze er dé trekpleister van maakten in hun gezellige traditionele theesalon. Geen toog om een ijsje te bestellen, je kan het hier enkel in coupes in de zaal krijgen. Ze bieden een enorm uitgebreid en vers assortiment aan. De melkproducten komen rechtstreeks van de boerderij, de aroma’s uit Italië en de verse vruchten van de vroegmarkt. Iedere dag wordt het ijs artisanaal bereid. Dé topper van het ’T sneukelhuisje is de ‘Big Boy’, een coupe van maar liefst zes bollen ijs met vers fruit, slagroom en chocoladesaus. Voor luchtig, schuimig en lekker zoet ijs ben je hier aan het juiste adres.

'T Sneukelhuisje, Astridlaan 3 8620 Nieuwpoort, www.tsneukelhuisje.be 

Avalanche

Avalanche in Wenduine

Deze gezellige teamroom wordt uitgebaat door meester-patissier-ijsbereider Peter Bossier, een absolute meester in zijn vak die alleen producten van topkwaliteit gebruikt. Als geen ander maakt hij handmatig het ijs en de sorbets met enkel natuurlijke producten. Je kan het ijs kopen aan de toog, in de zaal golf in een meeneemverpakking van een halve liter. Genieten doe je hier van de natuurlijke aroma’s, de smaak van hoevemelk en de perfecte textuur van ijs. De coupe maison is enorm populair bij Avalanche en bestaat uit twee bollen ijs, twee bollen sorbet en heerlijk vers fruit. 

Avalanche, Kerkstraat 18 8420 De Haan, www.huisavalanche.be

Ijsbar René

IJsbar René in De Haan

Ijsbar René draait ondertussen al drie generaties en 20 seizoenen mee. Ze maken nog steeds alles in huis via een onveranderd gebleven recept met geheime toets en ingrediënten van topkwaliteit. In de toog kan je kiezen uit 30 varianten ijs en sorbet. Denk daarbij niet alleen aan traditionele smaken, maar ook aan verassende variaties als cuberdonijs en bio-ijs van geitenmelk in vanille. Leek om te weten: In de zomer blijft deze ijsbar open tot 23uur. Ideaal om die heerlijke avondwandeling op het strand af te sluiten.

Ijsbar René, Leopoldlaan 22 8420 De Haan, www.ijsrene.be

Gelato Maxzim

Gelato Maxzim in Oostende

Gelato Maxzim is al jaren een vaste waarde in Oostende, waar ze dagelijks in rijen staan aan te schuiven voor het lekkerste ijs. Dagdagelijks vers ijs op basis van Fior di latte, de tranditionele manier die Maxzim geleerd heeft van de Siciliaanse dotter Roberto Jacobi in Milaan. Je hebt er keuze uit zo’n 20 vaste smaken, waar telkens nog een paar ijssoorten aan worden toegevoegd zoals bijvoorbeeld tiramisu en amaretto. Er zijn ook twee ijsjes op basis van soja verkrijgbaar zodat diabetici en mensen met een melkallergie zonder problemen een hoorntje kunnen weglikken.

Gelato Maxzim, Hertstraat 3-5 8400 Oostende, www.gelatomaxzim.be

Hoeve Hazegras

Hoeve Hazegras in Knokke-Heist

Midden in de polders van Knokke-Heist vind je Hoeve Hazegras, een oude boerderij waar lekkerbekken van alle leeftijden hun ijsjeshart kunnen ophalen. Uitbaatster Lieve serveert je met plezier heerlijk huisgemaakt hoeve-ijs aan de toog, in de zaal of op het terras achter de boerderij. Daarnaast worden smaken toegevoegd met 100% natuurlijke aroma’s. Zo kan je er vanille-ijs krijgen, geparfumeerd met echte vanille: licht, romig en met een uitgesproken lekkere melksmaak.

Hoeve Hazegras, Hazegrasstraat 122 8300 Knokke-Heist, www.hazegras.be

Crémerie Sainte-Catherine

Crémerie Sainte-Catherine in Nieuwpoort

In Crémerie Sainte-Catherine wordt er om de twee uur vers ijs gedraaid met verse hoevenproducten, samen met aroma’s die rechtstreeks uit Italië komen. De zaak bestaat sinds de jaren 60 en het geheime recept om artisanaal ijs te maken wordt van generatie op generatie doorgegeven. Het ijs is hier heerlijk dus aanschuiven tot op de straat is op dit adresje niets bijzonders. 

Crémerie Sainte-Catherine, Albert I laan 185  8620 Nieuwpoort, www.st-catherine.be


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer