Carnaval in Oostende

Carnaval in OostendeZet je feestneus maar op want ook in Oostende staat carnaval voor veel feestelijkheden en gekke kostuums. Benieuwd naar wat je allemaal kunt doen in Oostende tijdens carnaval? Reken maar alvast op 3 dagen (!) vol plezier!

Prins en Prinses Carnaval Oostende - vrijdag 6 maart 2020

Om 19:00 is er de aanstelling van Prins en Prinses Carnaval in het Stadhuis van Oostende en daarna om 20:00 wandelt de ‘Cimateirestoet’ oftewel ‘Lampionnenstoet’ door de stad richting de Groentemarkt. Daar zullen alle feestelijkheden kunnen worden verdergezet.

Kindercarnaval Oostende - zaterdag 7 maart 2020

Carnaval is een écht kinderfeest en op zaterdag is er dan ook het kindercarnaval dat door Oostende trekt. Omdat kindercarnaval niet mag onderdoen voor de volwassenen versie, is er ook een mini-Tjannie Carbon verbranding én een mini-kloeffeworp, georganisseerd met de Orde van de Kloeffe. Waar moet je zijn? Op de Groentemarkt natuurlijk!

Ensor - Bal Masqué Oostende- zaterdag 7 maart 2020

Maar dat is nog niet alles… want ook Bal Rat Mort doet dit jaar weer mee in het Kursaal te Oostende. Het thema dit jaar? ‘Ensor-Bal Masqé’. Dus doe jullie mooiste kostuums of galakledij aan en geniet van een klasse-avondje met live acts en optredens. Vergeet zeker jullie maskertje niet want om in thema van carnaval te blijven is iedereen ‘in cognito’.

Boek snel je tickets voor Ensor-Bal Masqué

Grote Carnavalstoet Oostende - zondag 8 maart 2019

Om 15:00 kun je op zondag de Grote Carnavalstoet meemaken: de bonte bende trekt dan door de stad richting het Wapenplein, waar de Kloeffeworp zal plaatsvinden. Het Carnavalsweekend in Oostende wordt daarna afgesloten met een spetterend feest in de grote Carnavalstent op de Groentemarkt. Reken maar alvast op verschillende live optredens voor de ambiance!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer