Carnaval in Oostende

Carnaval in OostendeAlaaf! Ook in Oostende staat carnaval voor veel feestelijheden en gekke kostuums. Benieuwd naar wat je allemaal kunt doen in Oostende tijdens carnaval? Reken maar alvast op 2 weekends (!) vol plezier!

Eerste weekend van maart: Bal Rat Mort

Bal Rat Mort is een jarenlange traditie van de Stad aan zee: dit jaar is het thema "Vintage Hollywood". Op 2 maart 2019 worden de Roaring Twenties terug tot leven geroepen en kun je in het Kursaal feesten in je mooiste fringe jurk of je beste pak. Als je geen idee hebt hoe je er het beste kutn uitzien, geen nood: ga dan eens langs bij de gratis Beauty Boudoir!. Tijdens het feest zijn er live acts en optredens, kun je je outfit vereeuwigen in de fotocorner en zelfs in de prijzen vallen tijdens de kostuumwedstrijd! Hongertje? Dan is er ook de Hollywood Canteen!

Bal Rat Mort | 2 maart 2019 om 20:00 | Kursaal Oostende

Bestel tickets

Tweede weekend van maart: 3 dagen carnaval!

Carnaval verdient een groot feest en 3 dagen feesten komt toch wel aardig in de buurt! Hieronder ontdek je het programma voor het carnavalsweekend van 8 tot 10 maart 2019 in Oostende.

Vrijdag 8 maart 2019

Om 19:00 is er de aanstelling van Prins en Prinses Carnaval in het Stadhuis van Oostende en daarna om 20:00 wandelt de cimateirestoet door de stad richting de Groentemarkt. Dit is de plek waar alle feestelijkheden door zullen gaan: in de grote tent kun je rond 22:00 feesten en je kunt er ook de verbranding van Tjannie Carbon meemaken!

Zaterdag 9 maart 2019

Carnaval is toch ook een echt kinderfeest en op zaterdag is er een grote kinderstoet die door Oostende trekt. Omdat kindercarnaval niet mag onderdoen voor de volwassenen versie, is er ook een mini-Tjannie Carbon verbranding én een mini-kloeffeworp, georganisseerd met de Orde van de Kloeffe. Waar moet je zijn? Op de Groentemarkt natuurlijk!

Zondag 10 maart 2019

Om 15:00 kun je op zondag de Grote Carnavalstoet meemaken: de bonte bende trekt dan door de stad richting het Wapenplein, waar de Kloeffeworp zal plaatsvinden. Het Carnavalsweekend in Oostende wordt daarna afgesloten met een spetterend feest in de grote Carnavalstent op de Groentemarkt. Reken maar alvast op verschillende live optredens voor de ambiance!

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer