Carnaval in Heist

Carnaval in HeistAlaaf! Heist viert carnaval en dat zul je geweten hebben! 4 dagen lang wordt er door jong en oud gefeest in Heist tijdens het carnavalsweekend. Ze hebben zelfs een speciaal nieuw biertje voor de gelegenheid! We vatten hier even het programma samen.


Kom in de feeststemming met de beelden van Carnaval in Heist 2018!

Programma carnavalsweekend Heist

Zaterdag 2 maart 2019

In het stadhuis van Heist wordt Prins Carnaval aangesteld en voor de kinderen is er het Kindercarnavalbal dat doorgaat in zaal Ravelingen. Daarnaast kun je ook naar de openluchttenttoonstelling Kindertekeningen gaan kijken in de Graaf d'Ursellaan!

Zondag 3 maart 2019

Om 14:00 is het zover: de grote Carnavalstoet trekt door de straten van Heist. Vertrek is aan het Stationplein in Heist. Zelf raad de organisatie aan om vroeg te komen, want de stoet trekt jaarlijks zo'n 25.000 bezoekers!

Maandag 4 maart 2019

Vanaf 17:00 is het Sprotjesdag: in de 20 deelnemende cafés kun je al dan niet verkleed proeven van gratis sprotjes en vishapjes. Verder feesten kan 's avonds op Het Bal van de Zeemeermin op De Bolle.

Dinsdag 5 maart 2019

Op de markt van Heist kunnen de kleinsten om 18:30 snoepjes vangen die door Prins Carnaval wordt rondgestrooid vanop zijn wagen tijdens de Babeluttenworp. Nadien wordt op het Maes- en Boerenboomplein de pop verbrand en vanaf 19:30 zal er dan een verlichte avondstoet door Heist trekken. Afsluiten doe je met een 'dolle farandolle' in de cafés. 

Praktische info

Er is een overdekte publiekstribune voorzien ter hoogte van de parking van 't Choufke (max. 200 zitplaatsen) waar je tijdens deze én de zondagsstoet kunt zitten.

Vervoer

Met het openbaar vervoer naar Carnaval Heist

Met de trein geraak je er gemakkelijk: stap gewoon af aan het station van Heist en je bevindt je bijna direct in de feestelijkheden. 

Met de Kusttram moet je afstappen aan de halte Heist Dijk. De Lijn heeft ook een carnavalpas voor de carnavalgangers: voor € 5,00 ga je heen en terug met tram of bus in heel West-Vlaanderen. De carnavalpas is 1 dag geldig en te koop in de Lijnwinkels.

Met de auto naar Carnaval Heist

Kom je met de auto? Er is een parking aan Noordhinder, op 4 minuten wandelen van het stationsplein. Langs de Gustave van Nieuwenhuysestraat kun je je ook parkeren, ook op 4 minuten wandelen van het stationplein. Zelf raadt de organisatie aan dat je je parkeert aan de Heistlaan of aan de Elizabetlaan t.h.v. Duinbergen. Let wel: het kan zijn dat er straten zijn afgesloten, dus zeker goed kijken waar je je mag parkeren!


Officiële website Carnaval Heist

 

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer