Carnaval in Heist

Carnaval in HeistOp zoek naar info over Carnaval in Heist (2023) - klik hier


Alaaf! Heist viert carnaval en dat zul je geweten hebben! 4 dagen lang wordt er door jong en oud gefeest in Heist tijdens het carnavalsweekend. Ze hebben een schitterend programma opgesteld voor de gelegenheid! We vatten het hier even samen.


Kom in de feeststemming met de beelden van Carnaval in Heist 2019!

Programma carnavalsweekend Heist

Zaterdag 22 februari 2020

In de tent op het sfeerplein De Bolle wordt om 14u00 Prins(es) Carnaval aangesteld gevolgd door het schitterend Kindercarnavalbal. Ben je dan nog niet uitgefeest? Dan kan je het plezier voortzetten bij de Carnavalsaperitief in de verschillende cafeetjes in Heist.

Zondag 23 februari 2020

Om 14u00 is het zover: de grote Carnavalstoet trekt door de straten van Heist. Vertrek is aan het Stationplein in Heist. Zelf raad de organisatie aan om vroeg te komen, want de stoet trekt jaarlijks zo'n 25.000 bezoekers! Vanaf 17u00 worden jullie ook uitgenodigd om in de Heistse cafés en tenten om het Groot Gemaskerd Feest bij te wonen.

Maandag 24 februari 2020

Vanaf 16u00 is het Sprotjesdag: in de deelnemende cafés kun je al dan niet verkleed proeven van gratis sprotjes en vishapjes. Verder feesten kan 's avonds op Het Bal van de Zeemeermin op De Bolle tot middernacht.

Dinsdag 25 februari 2020

Op de markt van Heist kunnen de kleinsten om 18u30 snoepjes vangen die door Prins Carnaval wordt rondgestrooid vanop zijn wagen tijdens de Babelutten- en snoepworp. Nadien wordt op het Maes- en Boerenboomplein de pop verbrand en vanaf 19u30 zal er dan een verlichte avondstoet door Heist trekken. Een prachtige parade die in het donker volledig tot zijn recht komt!<

Praktische info carnavalsweekend Heist

Er is een overdekte publiekstribune voorzien ter hoogte van de parking van 't Choufke (max. 200 zitplaatsen) waar je tijdens deze én de zondagsstoet kunt zitten.

Vervoer naar carnavalsweekend Heist

Met het openbaar vervoer naar Carnaval Heist

Met de trein geraak je er gemakkelijk: stap gewoon af aan het station van Heist en je bevindt je bijna direct in de feestelijkheden. 

Met de Kusttram moet je afstappen aan de halte Heist Dijk. De Lijn heeft ook een carnavalpas voor de carnavalgangers: voor € 5,00 ga je heen en terug met tram of bus in heel West-Vlaanderen. De carnavalpas is 1 dag geldig en te koop in de Lijnwinkels.

Met de auto naar Carnaval Heist

Kom je met de auto? Er is een parking aan Noordhinder, op 4 minuten wandelen van het stationsplein. Langs de Gustave van Nieuwenhuysestraat kun je je ook parkeren, ook op 4 minuten wandelen van het stationplein. Zelf raadt de organisatie aan dat je je parkeert aan de Heistlaan of aan de Elizabetlaan t.h.v. Duinbergen. Let wel: het kan zijn dat er straten zijn afgesloten, dus zeker goed kijken waar je je mag parkeren!


Officiële website Carnaval Heist


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer