Ruim mee het strand op met de Eneco Clean Beach Cup

Ruim mee het strand op met de Eneco Clean Beach CupDat er veel rommel op de stranden van de Belgische kust ligt valt niet te ontkennen. Gelukkig zijn er initiatieven zoals de Properstrandlopers en de Eneco Clean Beach Cup die ervoor zorgen dat onze kustlijn er toch mooi blijft uitzien. Draag dit jaar je steentje bij en doe mee aan de Eneco Clean Beach Cup op zondag 26 maart 2023!

Eneco Clean Beach Cup poster

Waarom deelnemen aan de Eneco Clean Beach Cup?

Jaarlijks drijft er zo'n 14 miljoen ton plastic afval in de zee, waarvan een groot deel aanspoelt op de stranden van onze Belgische kust. Dit jaar is de 14e keer dat de Eneco Clean Beach Cup plaatsvindt, wat betekent dat er nog niet veel veranderd is. 

Door de kust schoon te vegen, tonen we het enorme probleem en hopen we iedereen, consumenten en beleidsmakers, wakker te schudden want het tij is helaas nog niet gekeerd.

-  Organisatie Eneco Clean Beach Clup 

Hoe kan ik deelnemen aan de Eneco Clean Beach Cup?

Surf naar www.enecocleanbeachcup.be/ en vul het formulier in om deel te nemen aan de Eneco Clean Beach Club. Zo draag je zeker je steentje bij aan een properder strand! Op 26 maart 2023 meld je je tussen 13:00 en 18:00 aan bij de surfclub waarbij je je hebt ingeschreven en je ontvangt het EBC opruimpakket.

Deelnemende surf-en beachclubs

  • Hoofdlocatie België: O'Neill Beachclub in Blankenberge
  • Hoofdlocatie Nederland: TrashUre Hunt/Surf's Cool in Scheveningen

Bekijk alle locaties

 

Met het openbaar vervoer naar de kust

Het strand opruimen is al een goed begin, maar neem de trein en de Kusttram om naar je gekozen surfclub te gaan! In het weekend kun je gebruik maken van het Weekendbiljet van de NMBS en voor de Clean Beach Cup kun je trouwens ook een evenementenbiljet van € 4 kopen waarmee je heen en terug kunt met de Kusttram. Het evenementenbiljet kun je enkel de dag zelf kopen.

Plan je treinreis hier.

Plan je tramrit hier.

De Eneco Clean Beach Cup is een initiatief van Eneco en de deelnemende surfclubs als onderdeel van de wereldwijde opruimacties die door Surfrider Foundation Europe worden georganiseerd. 

Meer informatie over de Surfrider Foundation Europe: https://www.surfrider.eu/

Bezoek de officiële website van Eneco Clean Beach Cup

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer