De herfstvakantie doorbrengen aan de Belgische Kust? Doe deze 11 activiteiten met de kids!

De herfstvakantie doorbrengen aan de Belgische Kust? Doe deze 11 activiteiten met de kids!De herfstvakantie kom eraan, wat wil zeggen dat je voor jouw kroost weer een week vol entertainment moet voorzien en verveling moet vermijden. Trek met de kids naar de Belgische Kust. Met tal van activiteiten is plezier hier zeker en vast gegarandeerd! Hieronder vind je de 10 leukste to do's die hen een dag vol plezier zullen bezorgen. 

De Lenspolder

Breng een bezoekje aan kinderboerderij De Lenspolder

Nieuwpoort

Laat de kids tijdens de herfstvakantie in aanraking laten komen met het boerderijleven. De boerderij beschikt over een erf met rondscharrelend pluimvee, konijnen, een vijver met verschillende eendensoorten en schildpadden, en een weide met enkele grotere boerderijdieren. Daarnaast organiseren ze ook tal van activiteiten voor kinderen. Kom langs en doe mee!

Gocard

Maak een ritje met de gocart op het Rauschenbergplein

Westende

Op het Rauschenbergplein in Westende kun je gratis rondrijden op een gocartparcours. Huur je gocart bij een van de plaatselijke verhuurders in de buurt en leef je uit op het autovrije plein. Heb je geen zin in een gocartritje? Je kan er ook gezelschapspelletjes spelen zoals Twister, Mens Erger je Niet of dammen. Het verkeer wordt van de dijk naar het Rauschenbergplein geleid door Agent 212.

Golfen

Sla een balletje in Bredene

Bredene

Een partijtje minigolf is het ideale ontspanningsmoment. Plezier gegarandeerd, of het nu komt door dat beetje (beginners)geluk of een dosis talent. Niet alleen in Bredene maar overal aan de kust vind je super leuke plaatsen waar je kunt minigolfen.

Duinenwater

Een dagje waterpret in 'Duinenwater'

Knokke-Heist

Sportoase Duinenwater biedt een uitgebreid aanbod voor iedereen! Het is een zwembadencomplex met een sportbad, instructiebad, spectaculaire glijbanen, uitgebreide wellness, groepslessen, fitness, en nog veel meer. Niets boven een dagje plezier in het water met de kinderen!

De Nachtegaal

Maak een geleide wandeling in Provinciaal Domein De Nachtegaal

De Panne

Trek op 3/11 je wandelschoenen aan voor een gratis geleide wandeling op het Provinciaal Domein De Nachtegaal. Hier geniet je met het hele gezin van de prachtige natuur in De Panne. 

Topfit

Ga de helling af in het indoor skicenter Topfit

Middelkerke

Topfit beschikt over een indoor skipiste waar je kroost aan hun ski- of snowboardskills kunnen werken. Daarnaast hebben ze ook een speelcircuit waar kinderen zich naar hartelust kunnen uitleven. Dolle pret verzekerd!

Koksijde

Snuif het visserijverleden op in Koksijde

Koksijde

Op zaterdag 4/11 kun je een gratis bezoek brengen aan het Nationaal Visserijmuseum Navigo. In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je er ook echte Noordzeebewoners kunt ontmoeten?

Oostende

Luister naar de sprookjesverhalen in het Leopoldpark

Oostende

Tijdens de herfstvakantie wordt het Leopoldpark in Oostende volledig omgetoverd in een magische sprookjeswereld. Kom van 28/10 tot 2/11 tussen 14.00 en 18.00 uur de verschillende straatacts, theatervoorstellingen, workshops, verhalen en nog veel meer ontdekken. Alle activiteiten zijn gratis.

Zeebrugge

Ga eens langs het Seafront Maritiem themapark

Zeebrugge

In dit maritieme themapark in de oude vismijn maak je kennis met het ruwe vissersbestaan, de Zeebrugse havengeschiedenis en het leven onder de zeespiegel. Wedden dat jouw kinderen ook helemaal enthousiast worden van de Russische duikboot Foxtrot, het lichtschip West-Hinder en nieuwe piratenspeelparadijs?

De Sierk

Oefen je circuskunsten in familiepark De Sierk

De Haan

De Sierk is een schitterend alternatief voor de drukke pretparken. Het is een thema-speelterrein waar uw kinderen met diabolo's en eenwielers kunnen oefenen in een echte circustent, waar uw kinderen aan de trapezes kunnen bengelen en hun kunsten kunnen tonen op het touwlopersparcours. Keuze genoeg!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer