De Belgische kust: voor ieder wat wils!

De Belgische kust: voor ieder wat wils!De Belgische kust is er voor iedereen. We zetten even op een rijtje waar de shoppers, de zonnekloppers, de cultuurliefhebbers en de natuurliefhebbers terechtkunnen om een topverblijf te beleven aan de Belgische kust!

Voor de shopping queens

David en Dupont Nieuwpoort collectie

Aan unieke boutiques geen gebrek aan de Belgische kust! De bekende Lippenslaan in Knokke (je weet wel, een van de duurdere straten bij Monopoly) is een shoppingwalhalla voor menig modeliefhebber, maar ook in Oostende, Blankenberge en Nieuwpoort is het zalig shoppen. Van creatieve conceptstores tot de moderne winkelketens, aan de Belgische kust shoppen is eens wat anders.

Voor de zonnekloppers

Zonnig strand

Er wordt nogal vaak geklaagd dat er een 'betonnen muur' langs onze kust loopt. We gaan dat niet tegenspreken, maar voor wie graag over een zeedijk wandelt waar de zon op kan schijnen zijn er nochtans ook leuke plaatsjes aan de kust! In De Haan en in Zeebrugge zijn de zeedijken niet volgebouwd met apartementsgebouwen (in De Haan geldt er zelfs een hoogtelimiet) en in Bredene staat er al helemaal niets aan de kustlijn. Het nadeel is dan wel dat je even moet wandelen voor je een strandbar tegenkomt.

Voor de cultuurliefhebbers

Villa Les Zephyrs Westende interieur living

Ben jij iemand die liever zijn vakanties doorbrengt in musea en graag de cultuur van de badstad opsnuift? Dan is Koksijde jouw ideale bestemming: Koksijde telt heel wat musea die op korte afstand zijn van elkaar. Daarnaast is Middelkerke ook wel leuk, met alle stripstandbeelden, stripmuren, Kusthistories en Villa Les Zéphyrs. Voor kunst kun je in Knokke trouwens ook terecht: daar hebt je heel wat kunswerken in de openlucht én het grootste aantal kunstgallerijen aan de Belgische kust!

Voor de natuurliefhebbers

Natuurreservaat De Westhoek in de Panne: Duinenlandschap met gewas

We hebben het niet over naturisten (die kunnen in Bredene op het naaktstrand terecht), maar wel over degenen die urenlang kunnen ronddwalen in de natuur. Als de flora en fauna van de Belgische kust ontdekken jouw ding is, dan is De Panne de kustgemeente bij uitstek! De Westhoek, de Oosthoekduinen en het Calmeynbos vormen een enorm natuurgebied waar je bijna in verdwaalt. 

Voor de sportievelingen

Watersport Lakeside Paradise

Aan zee is ruimte om te ontspannen, maar ook om veel te sporten! Van watersportclubs tot golfclubs en tennisclubs, tot wandelen en fietsen in door de stad en de natuur. In elke kustgemeente zijn er sportclubs om te ontdekken.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer