Cocktailuurtje bij De Promenade Beach in Middelkerke

Cocktailuurtje bij De Promenade Beach in MiddelkerkeZon, zee en cocktails. Dat is nog eens een leuze waar we achter staan. Natuurlijk heb je in de zomer veel keuze uit de verschillende strandbars, maar doorheen het jaar zijn de cocktails iets schaarser. Schaars betekent echter niet dat je in de koudere maanden helemaal niet kunt genieten van een fruitig, alcoholisch drankje.

Een van mijn favoriete cocktailadresjes in Middelkerke is toch wel De Promenade Beach. De bar ligt een beetje afgelegen van het drukke centrum en ‘de put’ zoals het pleintje bij het voormalige casino wordt genoemd. Dankzij de ligging is het een topadresje, want je geniet er van rust en natuurlijk lekkere cocktails!

De Copperhead Mojito: getest en goedgekeurd

De cocktailspecialiteit van het huis is de Copperhead Mojito, die barman en eigenaar Claude maakte naar aanleiding van een wedstrijd door Copperhead Gin. Kenners weten dat er geen gin zit in een mojito, wel rum, rietsuiker, munt, limoen en spuitwater( of sprite als je het wat zoeter wil). Ikzelf kende enkel zo mojito’s, maar een versie met gin, blue curacao en champagne? Dat wil ik toch wel eens proberen!

Leeg cocktailglas met benodigdheden De Promenade Beach Middelkerke Cocktail De Copperhead Mojito van De Promenade Beach Middelkerke

Er zijn ingrediënten die ook in de mojito zitten: limoen, munt en rietsuiker. Maar de combinatie van de gin, blue curacao en champagne is bijzonder fris en ziet er bovendien ook nog eens leuk uit. Het glas word gegarneerd met blauwe besjes, munt en appelsien, dus je krijgt zeker wat vitamientjes binnen (bovenop de alcohol).

Tapas en meer

Nachos en cocktail bij de Promenade Beach in Middelkerke

Drinken op een lege maag, dat een grote no no. Daarom bestaat de kaart van De Promenade Beach niet enkel uit cocktails en sterke drank, maar heb je ook nog eens keuze tussen verschillende tapas én sinds kort ook hoofdgerechten. Nu, ik heb geen grote honger, dus ik hou het bij een portie nachos. Een berg kaas, guac, zure room en licht pikante salsa worden op de tortillachips gestapeld en tada, een bordje hemel. Ik ben misschien bevooroordeeld, het is nu eenmaal mijn favoriete snack.

Wist je trouwens dat velen denken dat de chips nachos worden genoemd? Nachos is het totaalpakketje van tortillachips, kaas, zure room, guacamole, salsa en jalapenos. Leuk wistjedatje voor op je volgende feestje.

Beach vibes

De Promenade Beach interieur terras Middelkerke  Terras De Promenade Beach Middelkerke

Nog een reden om bij De Promenade Beach langs te gaan: het beach-y terras! Niet enkel heb je een onverhinderd zicht op de Noordzee, maar je zit ook nog eens beschut onder het verwarmde terras. In België maken we het al eens mee dat het zonnig maar ijzig koud is en dan is een gesloten terras ideaal! Er wordt ook vaak gespeeld met de inrichting: in de winter is het een leuke chalet die niet zou misstaan in de Ardennen, in de zomer bevind je je in een Californische beach hut!

interieur de promenade beach Middelkerke

Nog een leuk weetje over De Promenade Beach: het is het broertje van De Promenade in Nieuwpoort! Het hert is zo'n beetje de mascotte, vandaar dat deze ook terugkomt bij De Promenade Beach. Walvissen zijn trouwens niet enkel te spotten in het logo, maar ook in de kussentjes vindt je een walvissenpatroon terug. Ik hou wel van een goed uitgedacht concept! 

Partytime in Middelkerke

Overdag draait er loungemuziek (vandaag jammer genoeg niet van de hippe platenspeler die onder het hertenhoofd staat), maar wie 's avonds in Middelkerke is , soms is er ook wel tijd voor een stevig feestje met wat meer upbeat muziek. Ideaal als je eens even de beentjes wil losschudden! Op de Facebookpagina van De Promenade Beach verschijnen geregeld evenementen en feestjes, dus hou die zeker in de gaten!


Meer info en openingsuren van De Promenade Beach in Middelkerke

Like De Promenade Beach op Facebook!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer