Kids tip: Hangtime in Oostende

Kids tip: Hangtime in OostendeDe Oosteroever in Oostende ontdekken, dat hebben we al eens gedaan. Maar er is meer te beleven dan enkel een fietstochtje van Oostende naar Bredene: in het voormalige gebouw van Explorado is er nu Hangtime, een groot trampolinepark met 5 verschillende zones voor kinderen van alle leeftijden (en laten we eerlijk zijn, volwassenen amuseren zich ook maar al te graag op trampolines).

Jump in bij Hangtime

Trampolines Hangtime mensen spelen

Als je denkt dat je enkel gewoon springt bij Hangtime, heb je het wel degelijk mis. De ruimte staat dan wel vol met trampolines, maar het terrein is opgedeeld in 5 zones: de dunkzone, de dodgeballzone, de foam pit, het luchtkussen en de free zone.

Foam pit Hangtime Oostende

Echte waaghalzen maken salto’s terwijl ze in de foam pit duiken, maar ik stel me tevreden met een ‘bommetje!’ . Langs de foam pit is er ook nog een klimmuur, waar je zoals Spiderman van de ene kant van de pit naar de andere geraakt over de muur. Of, zoals ik altijd doe, hangen aan de muur tot je neervalt! Het heet toch Hangtime voor iets?

Hangtime Trampolinepark Oostende indoor trampolines panoramafoto

Springen en een basket dunken? Na veel pogingen gooi ik toch wel enkele baskets in de ring, gemakkelijk is het alvast niet. Of misschien ligt het gewoon aan mij. Je in vrije val naar achter laten vallen is een beetje eng, dus ik duik vol overtuiging op het luchtkussen en gooi daarna enkele balletjes in de Dodgeball zone. 

De Ravotgrot

Ingang ravotgrot Hangtime Oostende met zetel  Speeltuin uit hout bij Hangtime Oostende

Wat ik zou geven om weer een kind van 3 jaar oud te zijn! De ravotgrot bij Hangtime is een speelzone voor de allerkleinsten, waar ze kunnen klauteren over de houten constructie en zich wurmen door de tunnels. Deze indoor speeltuin krijgt trouwens een outdoor broertje! In de Hangoutzone komt in de zomer van 2019 een soortgelijke speelconstructie voor de kinderen, dus ideaal als het weer (zoals altijd) wisselvallig is.

Vliegende yoga ?!

Flying Yoga Hangtime Oostende

Wanneer je binnenkomt in de speelruimte is het eerste wat je ziet een stel doeken die aan een frame bungelen. Mijn eerste gedachte is dat het misschien een soort schommels zijn, mede doordat er enkele kinderen aan het schommelen zijn in de doeken.

Van 23 april tot 30 mei organiseert Hangtime Fly Yoga sessies: de doeken worden gebruikt bij de oefeningen en tijdens de sessie voel je je net alsof je vliegt. Vandaag is er helaas geen les, anders had ik het vast en zeker uitgetest! Dan had je misschien nog beelden gezien van hoe ik op mijn bek ga.

Check hier de data en verschillende yogalessen

Hang Out

Cafetaria Hangtime Oostende

Van springen krijg je dorst. Bij de meeste trampolineparken is er wel een cafetaria, maar bij Hangtime stap je binnen in een hippere variant. Geen vettige chips en snoepjes, maar wel soep, croques en gezonde snacks hier! De Hangoutzone is trouwens ook nog eens lekker trendy, waardoor je je meteen thuis voelt.

Terras Hangout Hangtime Oostende

Hoewel de zetels zeer uitnodigend zijn, het zonnetje is dat nét iets meer. Het grote terras net buiten de cafetaria is niet enkel gezellig, maar ook nog eens zonovergoten. Dus als ouder even een boek lezen terwijl de kinderen binnen spelen, dat gaat perfect.

Voor herhaling vatbaar?

Het kind in je loslaten, dat moet meer dan 1 keer. Volgende keer kom ik toch wel eens de Fly Yoga lessen uitproberen én maak ik er mijn missie van om enkele slam dunks te doen in de dunkzone!


Meer info en openingsuren over Hangtime Oostende
Like Hangtime op Facebook


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer