Op ontdekking in Heist

Op ontdekking in HeistIn het Zoute kun je shoppen, maar wat valt er zo een 5 km verderop in Heist allemaal te doen? Wil je een beetje weg van het drukke en mondaine Knokke-Le Zoute, dan kun je bij Heist de rust vinden die je zoekt!

Groene plekjes

Hoewel een wandeling op de zeedijk of langs de waterlijn op het strand heel aanlokkelijk is, loont het zeker de moeite om de rust op te zoeken in de groene oases in Heist. Aan Knokke Le Zoute heb je het Zwin, maar in Heist heb je de groene gordel van Heist-west. 

Bord van de Sashul ingang  Vuurtoren van Heist

De Sashul-Vuurtorenweide en de Baai van Heist behoren tot deze gordel en zijn toegankelijk. In de Sashul kun je zelfs pony’s spotten. Wij hadden ze gezien, vanop een redelijk grote afstand althans, dus veel foto's hebben we niet gemaakt. Wel kun je het gebied van de pony's betreden, maar lees zeker de richtlijnen en voeder de dieren niet! Er is een fietspad en een wandelpad, dus je kunt zelf kiezen hoe je het gebied ontdekt.

Baai van Heist

Ga je de brug over, dan zie je de baai van Heist, het 'groen strand', langs de haven van Zeebrugge liggen. In de Sashul heb je een fietspad en wandelpad, maar in de Baai van Heist is er geen mogelijkheid om te fietsen. Tijdens het broedseizoen mag je er trouwens enkel over het centrale wandelpad wandelen, zo verstoor je de vogels niet!

Directeur Generaal Willemspark bos Heist  Vijver met paviljoentje Directeur Generaal Willemspark Heist

Nog een mooi groen plekje om te ontdekken is het Directeur Generaal Willemspark. Het park verbind Heist met Duinbergen en is een paradijs voor jong en oud. Met een grote speeltuin en verharde paden is het ook ideaal als je een rolwagen meehebt. In het park heb je ook een kleine vijver (de pergola aan de zijkant is een romantisch plekje om even te picknicken) met verschillende soorten vogels. Ga je dieper het park in, kom je ook het parkhuisje tegen!

Sincfala - Museum van de Zwinstreek

Sincfala gebouw oud Heist

Sincfala wordt ook het museum van de Zwinstreek genoemd en geeft je een inkijkje in het dagelijkse en harde leven van de Heistse vissers in het Oude Schoolgebouw. In het bezoekerscentrum ontdek je de boeiende geschiedenis van 2000 jaar Zwinstreek.

Sincfala | Pannenstraat 140 | Meer info en openingsuren

Verborgen parel De Garre

De Garre Heist steegje oud bordje

We waren er bijna voorbij gelopen, zo goed verstopt is De Garre. Het is immers een steegje, maar komt wel voor op de Maps app! Aan weerszijden van het steegje zijn kleine vissershuisjes en de smalle straat maakt ook deel uit van de geschiedenis van Heist. Loop je verder kom je uit op een pleintje met het kunstwerk Nest van Claire Todd.

Bassin met kunstwerk op een pleintje


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer