Deelsteps in Oostende en Middelkerke

Deelsteps in Oostende en MiddelkerkeJe hebt het misschien al gehoord of je hebt ze zelfs al zien staan: in Oostende en Middelkerke kan je vanaf nu een deelstep huren! De elektrische steps staan op verschillende plaatsen doorheen de badsteden en je kunt ze gemakkelijk ontgrendelen met de Circ-Electric Scooters app. Maar hoe werkt het nu precies?

Deelsteps in Oostende en Middelkerke

Tot voor de zomer waren de steps ook in het straatbeeld te zien in De Haan, maar daar ging het om een proefproject met een 100-tal steps. Daar wordt nu geëvalueerd of de steps iets bijdragen aan de badplaats of aan de bezoeker.  Voorlopig zijn de deelsteps dus enkel te vinden in Oostende en sinds het begin van de zomer ook in Middelkerke. In Oostende en Middelkerke zijn de steps er alvast om te blijven, want daar worden tot nu toe enkel positieve ervaringen opgemerkt. Meer zelfs, de eletrische deelstep is zo populair in Oostende, dat er door de stijgende vraag voortaan 750 elektrische steps beschikbaar zijn. In Middelkerke en haar deelgemeenten Westende, Leffinge, Slijpe, Mannekensvere, Schore, Lombardsijde en Sint-Pieters-Kapelle voorziet Circ, het bedrijf achter de steps, een 100-tal exemplaren.

De steps zijn toegankelijk voor volwassenen en hebben een bereik van ongeveer 50 kilometer per laadbeurt en hebben een topsnelheid van 18 kilometer per uur.

Voor de rit

Download de Circ-Electric Scooters app

De deelsteps van Circ (voorheen Flash) zijn relatief gebruiksvriendelijk, maar je hebt wel de app nodig om de step te ontgrendelen. Op de app krijg je ook een overzichtje van alle steps en kun je gemakkelijk de dichtstbijzijnde step vinden. Let wel: je moet je creditcard gegevens toevoegen om gebruik te kunnen maken van de steps! Een ritje met een step kost je momenteel trouwens één euro om te ontgrendelen en vanaf dan 15 eurocent per minuut tot je de rit beëindigt.

Download voor iOS  Download voor Android

Ontgrendel de step

Scan de code die op het stuur van de step staat met de app. Zo simpel is het!

Safety first

De deelstep is misschien geen 'volwaardige' scooter, toch moet je een helm dragen. Een ongeval is snel gebeurd en dan heb je best iets of wat bescherming. Controleer ook de remmen en de lichten van de step voor je vertrekt.

Rijden maar!

Om te starten moet je de elektrische deelstep een beetje kickstarten: duw jezelf 3 maal vooruit en druk dan op de gashendel aan de rechterkant van je stuur om te versnellen.

Tijdens de rit

Rijd op het fietspad

Je mag niet met de deelsteps op de voetpaden rijden, wel op het fietspad. Zo stoor je de wandelaars niet.

Na de rit

Parkeer waar je niemand hindert

Deelstep winkelstraat Oostende

Zet de deelstep niet zomaar ergens dwars op een voetpad of op de openbare weg. Heb je gedaan met rijden? Zet de step dan ergens dicht tegen een gebouw of ergens waar het niemand blokkeert. Laat hem telkens op een goed zichtbare plek achter zodat de volgende gebruiker hem gemakkelijk vindt!

Beëindig de rit

De rit beëindig je gemakkelijk door op de knop in de app te drukken. Als je dit vergeet en je laat de step gewoon staan, dan wordt de rit na 30 minuten automatisch beëindigd.

Aan het einde van de dag halen de mensen van Circ alle steps op. De scooters worden 's nachts opgeladen en 's ochtends vroeg met nieuwe energie doorheen de stad gedropt, klaar voor nieuwe avonturen.

Veel plezier tijdens je ritjes, maar houd het veilig! ;-)


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer