Gratis muziekfestivals aan de Belgische kust

Gratis muziekfestivals aan de Belgische kustWil je graag een festival meepikken maar zit je een beetje krap bij kas? Gelukkig zijn er heel was gratis festivals aan de Belgische kust, waar je enkel nog je eten en drinken moet betalen!

Engie Parkies

Engie Parkies keert net zoals elk jaar terug naar de parken van Blankenberge, De Haan, Middelkerke en Knokke.

Park La Potinière in De Haan | Programma

Park De Craene in Blankenberge | Programma

Tuin CC Scharpoord in Knokke | Programma

<

Normandpark in Middelkerke | Programma

Kneistival in Knokke

Kneistival is misschien wel het bekendste gratis muziekfestival van Knokke. Het pop- en rockfestival wordt elk jaar op het Heldenplein georganiseerd, waar je geniet van een waanzinnige sfeer en spetterende concerten met lokale, nationale en internationale artiesten. Dit jaar loopt het festival van 16 tot 21 juli. De optredens starten telkens vanaf 20:00, maar op woensdag is er een kindernamiddag vanaf 14:30.

Bekijk de Line-up van Kneistival 2019

Apero Sundays in Middelkerke

In Middelkerke worden de dorpskernen elke zondag in juli en augustus grote openlucht danscafés. Tijdens de Apero Sundays heb je niet alleen gratis muziek, maar ook randanimatie zoals kinderanimatie, springkastelen, karikaturisten, een dj of een sfeervolle orgelist. Daarnaast zijn er ook eetstandjes en een uitgebreide bar. De concerten starten altijd om 11:30 en elke groep speelt 2 uurtjes met een korte pauze ertussen. Op 18 augustus vindt de Apero Sunday plaats in het Normandpark!

Apero Sundays is elke zondag van 30 juni 2019 tot 25 augustus 2019 en vindt altijd plaats in de dorpskernen.

Feest op de Dijk in Middelkerke

Op 10 juli 2019 is het feesten geblazen op de zeedijk van Middelkerke tijdens Feest op de Dijk. Van 15:30 tot 22:30 zijn er verschillende artiesten en dansacts die zorgen voor wervelende shows. Dit jaar treden ook de Romeo’s en Lindsay op!

Kioskconcerten in Oostende

Liefhebber van klassieke muziek? Dan zit je in Oostende voor de Kioskconcerten goed! De Koninklijke Stadsharmonie Oostende speelt dan live vanuit de muziektent op het plein bij het Feest- en Kultuurpaleis enkele gekende klassiekers, en dat elke zondag in juli en augustus om 19:30.

Montmartre summer kick off in Oostende

In de Langestraat wordt de feestzomer altijd goed ingezet met een stevig feestje! Pintjes, cocktails, eten, Oostendse bands en DJ’s zorgen voor de nodige sfeer tijdens de Montmartre Summer Kick Off op 28 en 29 juni.

Paulusfeesten

Het Stadsfestival de Paulusfeesten in Oostende zijn een vaste waarde aan de Belgische kust en zorgen altijd wel voor ambiance en sfeer. Het festival werd in het leven geroepen als klein verjaardagsfeestje door Iwein Scheer, de eigenaar van Het Kroegske in Oostende,  in 1969. Ondertussen is het uitgegroeid tot een zevendaags festival waar grote namen graag komen optreden. Van 12 tot 18 augustus 2019 geniet je dus van muziek, ambiance, lekker eten en randanimatie op diverse locaties in Oostende!

Beach party in Oostduinkerke

Niet echt een festival, maar er is muziek, er zijn pintjes én je kunt dansen in het zand! Op 26 juni 2019 kun je gratis feesten op het strand van Oostduinkerke tijdens de Beach Party!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer