Retro aan zee


De Belle Epoque leeft aan de Belgische kust, daar kunnen we niet omheen. Ben je fan van retro en themafeestjes? Check dan deze vintage (en zomerse) evenementen aan de kust!

Carrousel in Westende

De naam Carrousel is er niet zomaar: tijdens dit belle epoque evenement op  8 juni in Westende zijn er verschillende vintage werkende carrousels waar je kinderen zich zeker op kunnen amuseren. Verder is er muziek, animatie en natuurlijk lekker eten.

8 juni 2019 van 11:00 tot 18:00
Portiekenlaan, Distellaan, Meeuwenlaan, Koning Ridderdijk, Zeedijk Westende

Belle Epoquefeest in Oostende

Tijdens het Belle Epoquefeest in Oostende op 9 juni 2019 kun je over de rommelmarkt struinen, oldtimers bekijken, authentieke absint proeven en meer! Er is ook een vintage carrousel en heel wat animatie en optreden! 

9 juni 2019 om 10:00
Velodroom en omliggende straten

Retro sur Mer in Wenduine

Geen belle epoque, wel lekker retro: Retro Sur Mer is het jaarlijks terugkerende `50’s feestje met retro kapsalons, beauty boutiques, animatie, optredens en leuke workshops. Elk jaar kun je op de Rotonde in Wenduine mee feesten met andere rockabilly babes en boys!

26 - 28 juli 2019
Rotonde - Wenduine

Website

Trammelant in De Haan

We zouden niet liegen als we De Haan de hoofdstad van de belle epoque noemen. De concessie ademt nog steeds die sfeer uit en laat het soms lijken alsof de tijd is blijven stilstaan. Maar tijdens Trammelant wordt je op 3 augustus 2019 terug gekatapulteerd naar die goede oude tijd, met verklede figuranten, animatie en veel leuke activiteiten die uit die tijd komen.

Lees meer over Trammelant

Retro Rally in Blankenberge

Het is iets bijzonders, zo oude bolides zien rondrijden op de moderne straten. In Blankenberge kun je tijdens de Retro Rally op 18 augustus een heleboel oldtimers op de zeedijk en in de straten van Blankenberge zien rijden. De parade start aan de Pier om 10:00 en komt bij het Casino aan rond 16:00.

 

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer