De leukste gratis kinderactiviteiten aan de Belgische kust

De leukste gratis kinderactiviteiten aan de Belgische kustJe hoeft niet diep in je portemonee te gaan om samen met de kinderen een leuke vakantie te beleven aan het strand.

Bootje varen op het droge

Podiumboot Victorine Blankenberge

In Blankenberge kunnen kinderen alvast eens voelen hoe het is om aan het roer van een boot te staan. Podiumboot Victorine is een replica van de vissersboot uit 1931-1932 en is vrij toegankelijk!

Zeehondjes spotten in de IJzermonding

Kijkhut en amfitheater IJzermonding

Er is geen garantie dat je er eentje zult zien, maar je kinderen kunnen er ook veel bijleren in het amfitheater van de getijdenpoel. Aan de hand van verschillende informatieborden in het natuurgebied zorg je voor een leerrijke uitstap!

Een garnaalkruiersdemonstratie bijwonen

Garnalen

De garnaalkruiers te paard in Oostduinkerke zijn een unieke bezienswaardigheid aan onze kust en ja, het is gratis.Op sommige momenten volgt er het koken van garnalen, dat is zeker leuk voor de kinderen. 

Ontdek wanneer de garnaalvissers erop uit trekken!

Balanceren in de Dronkenput

Dronkenput middelkerke

Akkoord, het is maar een kort bezoekje, maar het kost je helemaal niets! Bovendien kun je een van onze striproutes doen als je genoeg hebt van dat onstabiele gevoel.

Het Marien Ecologisch Centrum bezoeken

MEC Oostende

Nog een leerzaam uitje aan de kust: het Marien Ecologische Centrum in Oostende! Je vindt er verschillende vondsten, zand uit de hele wereld en nog meer! Er is ook een klein souvenirwinkeltje, misschien leuk om nadien de kinderen te trakteren op een cadeautje?

Strandspelletjes spelen

Kubbs spelletje strand

Natuurlijk horen strandspelletjes thuis in het rijtje met gratis kinderactiviteiten! Of je nu Schipper mag ik overvaren? speelt of gewoon een wedstrijdje om ter meeste schelpen rapen doet, de kinderen zullen zich vast wel amuseren. Hier vind je trouwens nog enkele andere leuke spelletjes!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer