De mooiste stranden aan de Belgische kust

De mooiste stranden aan de Belgische kustAan de Belgische kust is er heel wat strand, maar waar liggen de mooiste stranden? We maakten een top 5 van de stranden waarop het meeste gestemd werd in onze Facebookpoll!

1. Middelkerke

Strand Middelkerke zonsondergang

Het strand van Middelkerke kreeg de meeste stemmen in onze poll en dat mag niet echt verwonderlijk zijn. Een breed strand, afwisselende zeedijk (met een onbebouwd stuk tussen Westende en Middelkerke) en alles lekker dichtbij!

2. Nieuwpoort

Skyline Nieuwpoort

Op 2 staat Nieuwpoort: een lang strand met aan de ene kant de IJzermonding en de andere kant de duinen van Oostduinkerke. Als je over het staketsel wandelt kun je trouwens de hele kustlijn van Nieuwpoort bewonderen.

3. De Haan - Wenduine

Uitzicht vanop de Spioenkop in Wenduine

Wenduine kreeg heel wat stemmen, waardoor de kustgemeente De Haan op nummer 3 komt te staan. We begrijpen het wel, in Wenduine heb je een een groot stuk duinen waar je geen last hebt van de belemmerende gebouwen. Maar ze zijn wel lekker dichtbij, wat het juist zo leuk maakt.

4. De Panne

3 wijsneuzen De Panne Beaufort 2018

Het brede zandstrand van De Panne wist de 4e plaats te bemachtigen in het lijstje. Het is een van de bredere stranden van de kust (die van Zeebrugge is ook best breed) en dat betekent dus dat je er gemakkelijker een plaatsje kunt bemachtigen als de zon weer volop schijnt. Het is ook leuk dat je naar Frankrijk kunt wandelen over het strand.

5. Koksijde

Standbeelden paardenvissers strand Oostduinkerke

Op de 5e plaats staat Koksijde. Met de uitgestrekte duinen tussen Oostduinkerke en Koksijde heb je ook hier heel wat zonneplezier.

En de andere kustgemeenten? Blankenberge en Knokke deden het even goed en delen een 6e plaats, terwijl Oostende, Zeebrugge en Bredene tot de minst favoriete stranden van onze fans leken te behoren.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer