Cocktails proeven bij L'Apereau in Blankenberge

Cocktails proeven bij L'Apereau in BlankenbergeIn Blankenberge barst het van de strandbars met elk de standaard (en iets minder standaard) cocktails en mocktails. Het nadeel? Je kunt er enkel in de zomer en vaak enkel bij goed weer terecht voor die summer vibe.

De oplossing: L’Apereau

L’Apereau is geen nieuwkomer in de cocktailscene van Blankenberge: al 13 jaar staan ze bekend om hun toonaangevende cocktails, niet enkel in de kustgemeente, maar ook in België! Bij regen of zonneschijn, winter of zomer, hier kunnen we altijd wel terecht voor een lekkere cocktail. We gingen langs om te proeven van enkele creaties van Jeroen Van Hecke, de meestercocktailmaker achter de bar.

Interieur L'Apereau Blankenberge  Details bar L'Apereau Blankenberge

Er komen geregeld nieuwe cocktails bij en daardoor verlaten ook enkele de kaart, maar we gingen voor enkele vaste waarden! We vleien ons niet neer in de gezellige zeteltjes, maar zetten ons op een kruk om zo Jeroen aan het werk te zien. Want cocktails maken is een kunst en we zijn nu eenmaal geen cultuurbarbaren.

De deelnemers

De White Bergamot Negroni

White Bergamot Negroni bij L'Apereau Blankenberge

Deze Negroni met een twist is redelijk bitter van smaak, maar wel verfrissend. De garnituur van de cocktail bestaat uit een kunstig gesneden citroen én een wel heel speciale olijf. Deze barst open in je mond en geeft je de klassieke olijfsmaak.

Als je de White Bergamot Negroni niet meer op de kaart vindt, probeer dan de de Basil/Bergamot, dat is een van de signature cocktails!

De “Blackberry & Lavender” Margarita

  Closeup

Stiekem moeten we bekennen dat we helemaal weg zijn van deze cocktail: van de presentatie in een bloempotje tot de zoete tonen van de margarita. Een ideale cocktail voor zoetebekken als wij! Het schuim bovenop de cocktail smaakt lekker zoet en wordt netjes gegarneerd met een lavendeltakje én wat zwartje vlokjes om de illusie van een bloempotje compleet te maken. Het is wel een aanpassing hoor, drinken uit een bloempot in plaats van uit een glas.

De Strawberry/Elderflower

Strawberry/Elderflower cocktail van L'Apereau in Blankenberge

De naam geeft al enkele ingrediënten weg en doet ook al vermoeden dat het weer een zoetere creatie is van Jeroen. Deze cocktail is een van de signature cocktails en dus moesten we deze eens proberen. Lekker zoet, maar ook wat zurig, waardoor de Strawberry/Elderflower toch verfrissend lekker blijft. De aardbeien mag je opeten, daarvoor dient garnering toch?

Het verdict

Cocktails bij L'Apereau in Blankenberge

Onze favoriet uit deze reeks? De “Blackberry & Lavender” Margarita! Al kunnen we wel zeggen dat het een nipte strijd was tussen deze en de Strawberry/Elderflower. We zijn nu eenmaal zoetekauwen! Voor de liefhebbers van een iets bittere en frisse cocktail is de White Bergamot Negroni ideaal. Smaken verschillen natuurlijk, dus als je zelf wil oordelen, zoek dan maar een plaatsje op de zetel van L'Apereau!

3 cocktails op lege maag proeven, dat gaat niet: gelukkig kun je naast de deur bij Oberbayern terecht om iets lekkers te eten! 

PS: als je liever iets puurs hebt, geen paniek! Er zijn meer dan genoeg sterke dranken van uit de hele wereld te verkrijgen bij L'Apereau.

Meer info over L'Apereau
Officiële website
Like L'Apereau op Facebook

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer