Hotspot: Oberbayern in Blankenberge

Hotspot: Oberbayern in BlankenbergeIn Blankenberge ontmoeten oud en nieuw elkaar voortdurend: je ziet het in de architectuur, in de folkloristische evenementen zoals de Havenfeesten en zelfs bij het eten! Een van de meest unieke adresjes waar het oude en het nieuwe Blankenberge samenkomen is toch wel Oberbayern, die met haar ondertussen 56-jarig bestaan nog steeds een vaste waarde is in de stad. Daar moet ik toch eens gaan proeven!

Een beetje Beieren in Blankenberge

Interieur Oberbayern Blankenberge

Het terras van Oberbayern is modern en doet niet vermoeden dat er achter de gevel een Hofbräuhaus is. Want wanneer ik binnenstap lijkt het net alsof je bent geteleporteerd naar een chalet in Beieren en ik verwacht half dat er een vrolijk meisje met vlechtjes en een dirndl op me af komt om me naar een plaatsje te brengen.

tafel dierenhoofd Oberbayern Blankenberge  Orkest Oberbayern Blankenberge

De dierenhoofden, de uurwerken, zelfs het kleine orkestje in de hoek van de zaak geven je niet de indruk dat je in Blankenberge zit. De kleine modernere toetsen botsen niet met het geheel en het geheel zorgt voor een aangenaam decor. Je kunt zelfs tafelen met vreemden aan de lange tafels! Of ja, als je met een hele vriendengroep komt heb je plaats voor iedereen.

Mosselen à volonté

Oude gevel Oberbayern Blankenberge  
Al sinds het begin staan mosselen op het menu bij Oberbayern.

Een van de specialiteiten van Oberbayern zijn toch wel de mosselen à volonté. Je hebt keuze uit mosselen natuur, mosselen in witte wijn, met look of provençale en kunt natuurlijk ook sausjes erbij nemen. De huisgemaakte mayonaise zul je alvast nergens anders vinden! 

Geproefd: Steak Tartaar “Oberbayern”

Steak Tartaar Oberbayern Blankenberge  Steak tartaar Oberbayern detail Blankenberge

Ikzelf ben niet zo thuis in de wereld van de mosselen en prefereer ook een lekker stukje vlees. Smaken verschillen nu eenmaal! Een andere specialiteit op de kaart draagt de naam Oberbayern, dus ik kies daarvoor: de steak tartaar "Oberbayern".  Omdat ik nog nooit echt een steak tartaar heb gegeten vraag ik even wat er allemaal bij komt kijken en ik mocht een kijkje nemen tijdens de bereiding. Vroeger dacht ik altijd dat steak tartaar gewoon rauw vlees was, maar er komt zoveel meer bij kijken.

ingrediënten Steak Tartaar Blankenberge
Verse ingrediënten, gehakt vlees en wat garnituur om het af te maken.

Er zijn heel wat verse ingrediënten en kruiden die van de tartaar de tartaar maken. En ik maar denken dat je enkel een beetje peper en zout nodig hebt! Bij Oberbayern gaat het vooral om de smaak: het zurige van de sausjes trekt in het vlees en gaart het als het ware. Wanneer ik van de tartaar proef, herken ik de meeste smaken erin, maar de punch komt op het einde! De tabasco die in het vlees werd gedaan verrast je op het einde met een aangename tinteling in de mond.

Dessertje?

Ik ben niet zo'n dessertmens, al zijn de ijscoupes van Oberbayern wel aanlokkelijk. Voor een 'dessertje' ga ik liever toch piepen bij de buren: de cocktails van L'Apereau zijn bijna even zoet als een ijsje, dus het telt als dessert of niet?


Meer info over Oberbayern
Officiële website
Like Oberbayern op Facebook! 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer