Prijs voor een appartement met extra kamer tot 50% duurder

Prijs voor een appartement met extra kamer tot 50% duurderInvesteren in vastgoed, het is geen slecht idee. Ook de Belgische kust kent een groei in het aantal personen die geïnteresseerd zijn in een appartementje. De grote vraag naar een verblijf aan de kust zorgt er dan wel weer voor dat het wel een centje meer kost. 

Als je zelf al eens overwogen hebt om te investeren in een appartement aan de kust, bedenk dan ook eens hoeveel slaapkamers je zou willen. Dat is belangrijk, want de prijs per kamer wordt meer dan 50% duurder. Een appartementje op de dijk? Reken dan maar op 89% verschil.

Appartement Blankenberge geparkeerde auto

In 2018 kostte een appartement met 2 slaapkamers gemiddeld 53,2% meer dan een appartement met 1 slaapkamer. Dat komt neer op zo’n € 95.000,-. 3 slaapkamers is dan weer 51,1% duurder: daarvoor betaal je al snel € 140.000,- ten opzicht van een 1 slaapkamer appartement. 

Zeedijk Middelkerke
Op de zeedijk zijn de verschillen nog groter.

Zoek je iets op de dijk, dan zit je met een stijging van 89,7% oftewel + € 167.000 voor een appartement met 2 slaapkamers ten opzicht van een 1 slaapkamer appartement. Bij een 3 kamer appartement stijgt de waarde nog eens met + € 153.000 euro  

Opmerkelijk is dat de cijfers ook aantonen dat de verschillen bij een nieuwbouw appartement minder hoog oplopen dan bij bestaand vastgoed aan de Belgische kust.
 

De cijfers komen uit de Kustbarometer van de Federatie van het Notariaat (Fednot) en zijn gebaseerd op het volledige jaar 2018.


 

Bron: HLN en 2HB
 

Gerelateerde blogposts
Ontdek meer