Dagje Duinenwater in Knokke

Dagje Duinenwater in KnokkeZwemmen aan zee: het is eens iets anders. Maar soms zit het weer niet mee: ofwel stormt of regent het, ofwel is het té heet om aan het strand te liggen. Gelukkig zijn er heel wat opties om toch het water in te gaan. We gingen langs bij Sportoase Duinenwater in Knokke en ontdekten er de verschillende zwembaden, sauna’s en sportfaciliteiten !

Waarom Sportoase Duinenwater?

Er zijn genoeg redenen waarom we bij Sportoase Duinenwater zijn gaan zwemmen: wat voor weer het ook is, bij Sportoase Duinenwater is het altijd zomer! Zelfs bij de heetste temperaturen buiten is het er nog aangenaam warm én het is ook nog eens veilig voor kinderen. De verschillende waterattracties zorgen voor genoeg zwemplezier en het glijbanencomplex is zeker al een plus. Bovendien is het zalig ontspannen in de sauna's. Toegegeven, het was buiten al heet genoeg dus de sauna's lieten we even voor wat het was. Maar bij Sportoase Duinenwater vonden we dat er voor ieder wel wat wils was!

Ontdek alvast het sfeerfilmpje van ons bezoek:

Voor de waterratten

Kinderbad Sportoase Duinenwater Knokke

Het eerste wat we deden was natuurlijk het zwembad ingaan. Er zijn 3 verschillende baden, met elk eigen attracties. Voor de allerkleinsten is er een laagwaterbadje met leuke figuurtjes die water spuwen. Toegegeven, wij zouden ook graag onder die stralen zitten in laag water. Soms is dat beter dan je drijvende proberen te houden in het diepere bad.

Maar laten we het kinderbadje maar voor de kinderen laten. We gaan daarom maar eens het hoofdzwembad in: een bubbelbad, straalplatform en regendouche zorgen ervoor dat je geen baantjes hoeft te zwemmen. Zwem je onder het brugje door, kom je in een stroomversnelling terecht. Vervelen? Neen hoor!

 Strandstoelen Sportoase Duinenwater uitzicht

Wist je trouwens dat je een prachtig uitzicht hebt op Put van de Cloedt vanuit het zwembad? Zowel in de winter als in de zomer is het zalig om in het bubbelbad te zitten en naar buiten te staren. Als je al wat rimpels begint te krijgen, ga dan voor een ligstoel.

We blijven ontdekken: een trap leid ons naar het glijbanencomplex. Het kind in ons wordt blij van het zien van de verschillende glijbanen die door de ruimte kronkelen. De gradaties van wildheid varieëren, dus we kiezen voor de familieglijbaan en daarna de wormhole. De wormhole was een verrassing na de iets kalmere familieglijbaan, maar we gaan niet verklappen wat er zo verrassend was. Dat moet je zelf gaan ontdekken!

Voor de levensgenieters

Als je even genoeg hebt van het zwemmen, kun je even gaan ontspannen in een van de sauna’s van Sportoase. En dat zijn er toch wel een heleboel!

De Finse sauna is de heetste van ze allemaal!
De Finse sauna is de heetste van ze allemaal!
De Infraroodsauna
De Infraroodsauna
De zoutblokkensauna
De zoutblokkensauna
Het stoombad

Het stoombad

Eventjes onder de ijsemmer gaan staan
Eventjes onder de ijsemmer gaan staan
Of liever de ijskamer binnenstappen
Of liever de ijskamer binnenstappen
Of liever de ijskamer binnenstappen Of liever de ijskamer binnenstappen Of liever de ijskamer binnenstappen Of liever de ijskamer binnenstappen Of liever de ijskamer binnenstappen Of liever de ijskamer binnenstappen

Infrarood, zoutsteen, Fins, stoombad,… bij Sportoase heb je ze allemaal. We gaan ze natuurlijk niet allemaal uittesten (onze huid kan maar een bepaalde hoeveelheid sauna aan). De Finse sauna is het heetste, maar gelukkig is er ook een ijskamer en een ijsdouche (compleet met ijsemmer!). Pak zeker een handdoek mee!

Voor de sporters

We zijn al een beetje moe van het zwemmen en de sauna, maar kunnen het niet laten om een kijkje te gaan nemen bij het sportbad. Je kunt een apart ticket kopen voor het sportbad (je mag dan wel niet in het recreatiebad) maar met een ticket voor het recreatiebad mag je wel naar het sportbad. Ideaal als je enkele baantjes wil trekken! Op de eerste verdieping van Sportoase is er trouwens een volwaardige fitness (mét uitzicht op het zwembad). Als je tijdens je verblijf even je hartslag naar omhoog wil brengen of je fitnessschema niet overhoop wil gooien, dan is Sportoase Duinenwater een goede optie.

 

Gerelateerde blogposts
Ontdek meer