Culinair genieten van de Noordzee in restaurant Kurso

Culinair genieten van de Noordzee in restaurant KursoRestaurant Kurso in het Kursaal van Oostende heeft het allemaal: een huiselijke sfeer, een fenomenaal uitzicht op de lange zeedijk en zee van Oostende, hippe gerechten met lokale producten, lumineus geselecteerde wijnen… Het restaurant verleidt zijn gasten met haar traditionele smaken afgetoetst met een frisse en moderne twist. De blakende ingang vanop de zeedijk plaatst jouw etentje direct op hoog niveau en laat je toe gemoedelijk binnen te treden in de wereld van het Oostendse toprestaurant.

In het zaak zelf kom je terecht in een oase van rustieke sferen, aangevuld met fleurige tinten groen en turquoise. Met grote nauwkeurigheid worden tafels gedekt voor zowel romantische diners als voor gezellige groepen. De obers bedienen je op jouw wenken en geven met veel plezier keuzeadvies. Tafelen kan zowel binnen als buiten, alle tafels hebben erg veel daglicht en een fenomenaal uitzicht op het Groot Strand van Oostende met de Noordzee zoals enkel wij die kennen. Het restaurant geeft rechtstreeks uit op de dijk, dus passage en amusement verzekerd.

 

Vurige Maandag tot doordeweekse à la carte

Laten we een kijkje nemen naar de menukaart. Kurso biedt verschillende menu’s aan: van tafelen à la carte tot hun menu voor de ‘Vurige Maandagen’ oftewel de maandagen in de zomervakantie waarop vuurwerk afgeschoten wordt vanop het strand.

Tafelen à la carte kan op elke dag van de week, behalve op dinsdag, van 12 tot 15 uur en van 18 tot 22 uur. Let op, buiten de vakanties wijken de openingsuren af en wordt aangeraden te kijken op www.visitoostende.be/nl/kurso voor de week regeling. De kaart zelf bevat klassiekers zoals garnaalkroketten of een zomerse salade, maar ook de old but gold kabeljauw, pladijs en sliptong die naast het zicht op zee ook jouw smaakpapillen onderdompelen in het maritieme. Wil je trouwens zeker zijn van je plaatsje, reserveer dan online op www.kurso.be/reservatie.

Voor een diner met uitstekend zicht op het – in de zomermaanden – wekelijkse vuurwerk ben je bij Kurso opnieuw aan het juiste adres. De ‘Vurige Maandagen’-menu is seizoensafhankelijk en vind je opnieuw op hun website www.kurso.be. In 2019 kan je nog twee keer genieten van dit aanbod: op maandag 12 augustus om 22.30 uur en op donderdag 15 augustus om 22.30 uur.

Concertavonden in Kursaal Oostende

Wil je jouw concertavond in het Kursaal compleet maken? Kies dan voor het unieke concertmenu, telkens twee uur voor aanvang van een voorstelling in het Kursaal. De menu bestaat momenteel uit een glaasje cava bij een wachthapje, vitello tonato als voorgerecht en kabeljauw met pistou en erwtjes als hoofdgerecht. Net voor de voorstelling kan je genieten van een trifle van rood fruit voordat je jouw plaatsje in de zaal opzoekt. Om te kunnen genieten van het concertmenu is reserveren vooraf nodig via +32 (0)475/38 48 20 of via de website van Kurso www.kurso.be/reservatie

 

Na het zien van deze beelden moet het water je in de mond stromen. Ik twijfel er dan ook niet aan dat Kurso in Oostende op jouw lijstje komt van uit te testen restaurants aan onze Belgische kust. De locatie, het uitzicht en de uiterst verfijnde keuken maken van Kurso een van de hotspots van Oostende. 

 

Gerelateerde blogposts
Ontdek meer