Feu d’Or, een culinair avontuur op topniveau in Nieuwpoort-Bad

Feu d’Or, een culinair avontuur op topniveau in Nieuwpoort-BadRestaurant Feu d’Or, gelegen recht tegenover hotel Cosmopolite en nabij de gouden schildpad op het Jan Fabreplein in Nieuwpoort-Bad, mag je alvast toevoegen aan je lijstje van vaste stekjes. Chef Antoine Rabaut neemt je graag mee naar zijn moderne keuken met eigen toets. Feu d’Or met haar sprekende identiteit is sinds 2015 een vaste waarde van zijn cateringzaak Newport Foodies en dat mag je niet aan je voorbij laten gaan.

Op alle vlakken wordt ingezet op kwaliteit en dat zie je direct als je binnenkomt. Het rustgevende interieur past perfect binnen het lumineuze concept dat de zaak brengt. ‘JOY’ valt dan ook niet enkel af te lezen op de blokletters in de salon, maar wordt uitgestraald door alles wat je er te zien, smaken en ruiken krijgt. De meeste tafels kregen een plekje met uitzicht op de gezellig buurt en liggen in het zicht van de prachtig geëtaleerde bar. Wat wil je nog meer?

 

De gevarieerde vaste kaart van het restaurant wordt steevast uitgebreid met een hippe suggestiekaart. Het valt direct op aan de prominente icoontjes naast de gerechten dat Feu d’Or inzet op vegetarische, lactose- en glutenvrije versies van het overgrote deel van haar gerechten. Het aanbod voor vegetariërs of mensen met allergieën is een uitgesproken troef van de zaak en het is opmerkelijk dat mensen met die noden snel hun weg vinden naar het restaurant.

Concreet serveert Feu d’Or voor- en hoofdgerechten met vlees of vis, naast eigentijdse tapas en voorzien ze een zestal kindergerechten. Ingrediënten die je niet lust worden door de chef probleemloos vervangen of achterwege gelaten en wensen als een voorgerecht nemen als hoofdgerecht worden er vloeiend vervuld. Met hun leuze ‘Say yes to new adventures’, verleiden ze je graag met de frequent aangepaste suggesties, apart gepresenteerd op een houten klembord.

En omdat wij van Strandverblijf niet de enige zijn die altijd verlangen naar desserts, geven we ze graag een aparte vermelding. En ja hoor, ook de desserts van Feu d’Or maken het o zo moeilijk voor jou om te kiezen. Van een huisgemaakte sorbet van aardbei tot – zeker niet onbewust in het vet gedrukt – sabayon of yoghurtijs à la minute. En juist wanneer je denkt je keuze gemaakt te hebben, duikt de suggestiekaart weer op.

 

We kunnen de huisstijl van Feu d’Or niet beter beschrijven dan met het gerechtje ‘Chef’s choice’: tiengangentapasmenu om te delen met vrienden die stilaan een vaste waarde wordt op de veranderlijke suggestiekaart. Kiezen voor dit gerecht is je laten verrassen met tien verschillende tapasbordjes, één voor één gepresenteerd en uiterst verfijnd. Je geeft je over aan de begeertes van de chef en leert nieuwe gerechten kennen die al dan niet op de kaart staan. Uniek aan dit concept is dat je bij ieder bezoek gegarandeerd een nieuw gerecht ontdekt. Kom je terug voor dat ene schitterende gerechtje en moet dat deel uitmaken van de 10 gangen? Het team staat opnieuw paraat om je verlangens in te vullen.

Het enige wat jij nu nog moet doen om te lunchen of dineren in dit eigentijdse, dynamische en rustgevende restaurant is reserveren op de website of bellen naar 058/62 32 32. Met groepsreserveringen, sollicitaties (want ja, een topzaak heeft altijd nood aan extra toppers als personeel) of vragen kan je steeds terecht op info@feudor.be. Dan zien we elkaar daar!

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer