Muziek toegelaten op het strand in Knokke-Heist?

Muziek toegelaten op het strand in Knokke-Heist?Een totaal muziekverbod op het strand van Knokke-Heist vanaf volgende zomer! Harde woorden voor een populaire badplaats waar entertainment centraal staat. Een goede beslissing om de rust te doen wederkeren? Of één met grote gevolgen voor de toeristische trekpleister? Wat denken jullie?

Rust aan de kust zonder muziek

Dat is waar mensen voor naar de zee komen. Genieten, zonnebaden, een vakantiegevoel creëren… Dat kan volgens burgemeester Lippens ook zonder ‘agressieve muziek’. Een echte plaag van ‘decibeltoeristen’ teisterde de voorbije zomer het strand in Knokke. Dj’s en luidruchtige muziek zorgden voor verschillende klachten terwijl er nochtans duidelijk opgelegde regels waren. Om geen enkele uitzondering meer te maken, besloot de gemeente dan ook een totaalverbod op te leggen. Geen zachte muziek, geen radio op de achtergrond… Voor een sereen stranduitstapje moet je dus binnenkort absoluut in Knokke-Heist zijn.

Kwaliteitsplan

Knokke staat voor luxe! En het is net díe uitstraling die de gemeente ook verder wil uitdragen in alles wat ze doen. Volgens de burgemeester is het ook mede door de regels die ze opleggen dat ze de kwaliteit van Knokke kunnen behouden. In strandkledij op de dijk wandelen, eten op de grond, muziek afspelen,... Het zijn dingen die niet thuis horen in het kwaliteitsplan van de badplaats en dus daarom vanaf nu ook beboet zullen worden.

Een goede keuze of slechte keuze?

Toeristen, strandbarhouders, winkeleigenaars… Er heerst een verdeelde mening onder het volk. Ja de rust kan wederkeren in Knokke maar is dat ook een goed teken? Zijn het niet net die strandbars die zo populair zijn tegenwoordig en die het volk naar de kustlijn lokken? Of kan Knokke zich zo van de andere kustgemeentes nog verder onderscheiden en op die manier weer een ander en groter publiek aantrekken? Één ding is zeker.. Alleen de toekomst zal het uitwijzen!

Artitels via het HLN:

 

Gerelateerde blogposts
Ontdek meer