Lichtfestival in Knokke-Heist, een winterevenement om niet te missen!

Lichtfestival in Knokke-Heist, een winterevenement om niet te missen!Met verschillende evenementen zoals ‘Zoute Grand Prix’, het Internationale Vuurwerkfestival enz., heeft Knokke-Heist wel al wat op zijn palmares staan op het gebied van entertainment. Maar met de tweede editie van het Lichtfestival hebben ze er weer een mooie referentie bij. Het Lichtfestival bestaat uit een gratis betoverend parcours met prachtige lichtshows die gegarandeerd vele ‘oooohhs’ en ‘aaaahhs’ teweeg zullen brengen bij jong en oud.

De Kleine prins(es) op ontdekking naar planeten

Ja hoor, dit evenement is een unieke en leuke kans om jouw kleine prins of prinses op ontdekking te laten gaan. Met een app die je makkelijk kan downloaden, word je doorheen het interactieve en vooral magische parcours geleid. Het thema van dit jaar: De Kleine Prins (op het verhaal van Antoin de Saint-exupéry) die je meeneemt op ontdekking naar zijn planeten. Heb je er zin in? Een leuke intro bij de aanvang van het parcours en een aangepaste app zorgen ervoor dat je volop in het verhaal kunt meegaan. Vergeet je oortjes dus zeker niet!

Wandelparcours op maat

Het parcours van het Lichtfestival loopt door verschillende delen van Knokke, van de winkelstraten tot aan het strand. Het parcours is 3 km lang en zal ongeveer een uurtje duren. Niet te lang en niet te kort! Een activiteit die dus geschikt is voor heel de familie. Doe de dikke jas al maar aan zodat je er een leuke en betoverende avond van kan maken. En wat dacht je ervan om je kerstinkopen te combineren met deze activiteit? Eerst een dagje shoppen in het centrum en afsluiten met een tochtje doorheen een magische wereld, leuk toch?

Stukje kunst op Belgische grond

Om dit Lichtfestival tot hetzelfde groot succes te krijgen als vorig jaar, heeft de stad verschillende nationale en internationale kunstenaars ingeschakeld om elk een lichtinstallatie uit te werken. Het resultaat is een schitterende innovatieve en interactieve combinatie van kunst, design en technologie. Elke kunstenaar heeft een eigen visie gecreëerd op het verhaal van de Kleine Prins. Zo zijn er transparante bollen die anticiperen op licht en geluid, of verlichte sterrenbeelden die je kan terugvinden in het parcours. Meer kunnen we niet vertellen, want al die lichtjes moet je gewoon met eigen ogen gezien hebben.

Ben je op zoek naar een uniek en leuk winterevenement? Dan is dit toch echt wel iets voor jou! Het parcours is volledig gratis, dus je hebt er niets mee te verliezen! Laat je meeslepen door de vele verrassingen en je zal zien dat dit een avond is die vele mooie emoties zal teweegbrengen. Zien we je daar?

Het lichtfestival van Knokke vindt plaats op volgende dagen tussen 17u00-21u00;

  • 7 & 8 december 2019
  • 14 & 15 december 2019
  • 21, 22 & 23 december 2019
  • 25-30 december 2019
  • 1-5 januari 2020

Start van het parcours: Toerisme Knokke-Heist, Zeedijk-Knokke 660 , 8300 Knokke-Heist

Meer info kan je vinden op de website van lichtfestival Knokke-Heist: lichtfestivalknokkeheist.be


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer