Liefde tussen de Lijnen in Oostende

Liefde tussen de Lijnen in OostendeHet literaire festival dat alle harten doet verwarmen doet ook dit jaar weer een ronde mee! Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Oostende dit mini-festival rond de periode van Valentijn en staat ze daarom ook volop in het teken van de liefde! Dit jaar kunnen we genieten van vrijdag 7 februari t.e.m. zondag 9 februari van hartstochtelijke theater- en muziekvoorstellingen met een twist.

Programma Liefde tussen de Lijnen Oostende

1. Gedichtendag met Peter Verhelst

Op donderdag 30 januari 2020 vieren we Gedichtendag en dan serveert de bib gewoontegetrouw een Broodje Poëzie op de middag. Centrale gast is niemand minder dan Peter Verhelst, vooral grote naam en faam als dichter, maar ook romanschrijver en theatermaker. Gedichtendag met Peter Verhelst

Wanneer: Donderdag 30.01.2020
Hoelaat: 12.30 uur
Waar:  Hoofdbibliotheek, Wellingtonstraat 17

Wil je er bij zijn? Schrijf je in via bibliotheek@oostende.be of bel naar 059 29 51 51

2. Let Love Rule

Een pittige cocktail van spoken word en muziek met Jonas Winterland, Wolken, Julie Cafmeyer, Bregje Hofstede, Edna Azulay, Lisette Ma Neza, Katrijn Van Bouwel en Monsieur le Sélecteur

Wanneer: Vrijdag 7 februari
Hoelaat: 20.00 uur
Waar: KAAP | Vrijstaat O.

3. Valentijnpromenade 'een tafel voor twee'

Zin om Oostende op een volledig andere manier te ontdekken en te belanden op unieke plaatsen die de Stad aan Zee rijk? Tijdens deze wandel- en luisterpromenade hou je halt bij plaatsen waar geliefden dineren en logeren. De gids wijst je de weg naar bijzondere plekken waar culinaire en amoureuze prikkeling hand in hand gaan. Een tafel voor twee staat alvast gedekt.

Wat krijg je voorgeschoteld?

Een namiddag met Adriaan van Dis, Mauro Pawlowski, Stefan & Peter Hertmans, Els Dottermans & Koen De Cauter & Sam Opstaele. Afsluiten doen we met een verrassing.

Wanneer: Zaterdag 8 februari
Hoelaat: Om 13.15, 14.00, 14.30 of 15.00 uur
Vertrek: zij ingang Kursaal-Westhelling

4. Bibdate

Tijdens een korte ontmoeting met een andere boekenminnaar of

minnares leer je zijn of haar favoriete leesvoer kennen. Heb je een lievelingsboek dat je altijd rond de tijd van Valentijn uit de boekenkast haalt? Breng het mee naar de bibdate en praat erover met een andere boekenliefhebber in een frivool doorschuifsysteem.

Wanneer: Zaterdag 8 februari
Hoelaat: 18.00 uur
Waar: Hoofdbibliotheek, Wellingtonstraat 17

Wil je er bij zijn? Schrijf je in via bibliotheek@oostende.be of bel naar 059 29 51 51

5. Over de liefde gesproken

Wat is er mooier dan op zondagmorgen in theaterzitjes tegen elkaar leunen voor ieders favoriete onderwerp: de liefde! In het gezelschap van twee ervaren schrijvers, twee specialisten in relaties en seks en een glasheldere sopraan en dito pianist tillen we dat moment naar hogere sferen. Dit veelzijdige programma ‘Over de liefde gesproken’ noemen, vraagt om wat verduidelijking. Dat ligt in de handen van Adriaan van Dis, Alicia Gescinska, Bregje Hofstede, Heleen Debruyne, Wim Slabbinck, Elise Caluwaerts & Aaron Wajnberg.

Wanneer: Zondag 9 februari
Hoelaat: 10.30 uur
Waar: CC De Grote Post, zaal De Kleine Post

6. Proust en de liefde

Société Marcel’ is een genootschap dat op zoek gaat naar Marcel Proust en daarvoor enkele jaren tijd neemt. Waarom Proust nog lezen anno 2020? Overtuigde sprekers lichten in deze reeks toe welk aspect van de grote Franse schrijver hen bijzonder fascineert. De Klara-radiostem Bart Stouten maakt er geen geheim van dat het lezen van Proust zijn leven heeft veranderd, ja zelfs ‘gered’ op een noodlottig moment.

Wanneer: Zondag 9 februari
Hoelaat: 16.00 uur
Waar: Leopold Hotel, Van Iseghemlaan 110

Bezoek de website van Oostende voor meer info en tickets voor ‘Liefde tussen de Lijnen’


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer