8 foto tips om je 2de verblijf aantrekkelijker te maken

8 foto tips om je 2de verblijf aantrekkelijker te makenJe hebt je 2de verblijf tip top in orde gemaakt. Je  hebt zelf enkele foto’s gemaakt en deze online geplaatst met het vooruitzicht op boekingen. En toch blijven de reacties helaas uit…. Hoe komt dat nu? Uiteraard kan het op deze concurrentiële markt vele oorzaken hebben maar een veelvoorkomende fout is simpelweg het plaatsen van slechte of onvoldoende foto’s. Een potentiële gast gaat vaak online op zoek en maakt zijn keuze meestal (naast locatie dan) aan de hand van de foto’s die hij/zij te zien krijgt. Het is daarom cruciaal om de juiste foto’s en een aangepaste beschrijving van je accommodatie weer te geven. Wij geven 8 tips om je foto’s aantrekkelijker te maken.

1. Fotografeer alle ruimtes en voorzieningen

Het is belangrijk om te laten zien uit welke ruimtes jouw 2de verblijf bestaat. Heeft jouw verblijf drie slaapkamers? Trek dan van elke kamer een aparte foto om eventuele misverstanden te voorkomen. Niet alle kamers zijn altijd even groot en zo geef je meteen een beeld weer van wat ze mogen verwachten. Ook functionele ruimtes zoals een garage, enz. kunnen interessant zijn voor bepaalde huurders. De persoon die zich net iets veiliger voelt wanneer zijn auto achter slot en grendel staat, zal sneller voor jouw verblijf kiezen. Ook het fotograferen van de extra voorzieningen zoals microgolf, ping-pongtafel enz. spelen vast en zeker in jouw voordeel. 

2. De eerste indruk start buiten

De eerste indruk is cruciaal...En dat is niet anders bij een vakantieverblijf. Het eerste wat de potentiële huurder zal zien bij aankomst is de voorgevel, de oprijlaan en het wandelpad naar de deur. Die drie dingen moeten matchen bij hetgeen wat ze te zien kregen van het interieur. Een ultramodern interieur en een vervallen exterieur zullen niet veel huurders lokken. Zorg dus dat deze zich ook  in een onberispelijke staat bevinden en fotografeer ze op een professionele manier.

3. Orde en netheid staat centraal

Nog veel te vaak worden foto’s afgebeeld waar te veel ‘rommel’ op getoond wordt en potentiële huurders knappen hierop af. Bij het fotograferen van je verblijf moet alles spik en span zijn. Geen tas, bord, of verkeerd geplaatst kussen mag zichtbaar zijn tenzij het ‘slim’ geplaatst is. Wat dat juist betekent komen we later nog even op  terug. Bij het nemen van de foto’s is het dus geen slecht idee om alles nog eens van top tot teen te poetsen (of te laten poetsen). Ook al heb je zelf het idee dat het niet meteen nodig is.

4. Pas je meubels aan de ruimte aan

Deze tip hangt wellicht een beetje samen met de vorige tip. Maar vaak komt een ruimte  ‘onordelijk’ over omdat het is volgestouwd met meubels en tierlantijntjes. Kies daarom voor meubels die niet te donker zijn of te groot lijken voor de kamer. Zo creëer je een gevoel van ruimte, rust en gemak bij je potentiële gasten. Weeg dus goed af welke meubels je waar plaatst en stel jezelf een aantal vragen…Misschien is het toch net iets beter omdat kleine kastje in de hoek te vervangen door een plant?

5. Zorg voor open en met licht gevulde ruimtes

Wanneer je je verblijf beschikbaar stelt voor verhuur dan moet je ook je publiek proberen te verruimen. Het veelvuldig gebruik van kleur is daarom uit den boze. Om een fris gevoel te geven aan je huurders is het de beste optie om de muren (indien mogelijk uiteraard) een witte of beige tint te geven zodat je meer mensen kan aanspreken. Niet iedereen is fan van bordeaux, groen of blauw tegen de muren. Ook tijdens het fotograferen zorg je best dat er genoeg lichtinval is om je foto’s zo optimaal mogelijk te verkrijgen. Een andere manier om extra frisheid toe te voegen is om hier en daar toch een ‘touch of colour’ te creëren. Een fris boeketje met kleurrijke bloemen op de tafel, een plant in dat net te saaie hoekje of een prachtig kunstwerk dat volop tot zijn recht komt door het contrast tegen een lichte muur… de opties zijn eindeloos.

6. Creeër beleving in je foto’s

Deze dagen staat beleving centraal in het boeken van een vakantieverblijf. Of het nu gaat om dat charmante huisje net achter de duinen of een ultramoderne loft aan de zeedijk, het maakt niet uit. Mensen kiezen vaak op basis van de levensstijl en het gevoel dat je samen met het verblijf krijgt aangeboden. Het is daarom belangrijk om een verhaal over te brengen aan de hand van je foto’s. Misschien is het wel leuk om bij je accommodatie met tuin de eettafel even ‘bohemian’ in te richten met kaarsjes, aangepaste bloemen en lekker gebak… Een magisch verhaal dat je creëert met één foto. Biedt je een serene blokhut aan waarbij je gasten heerlijk tot rust kunnen komen. Steek dan de openhaard aan en leg nonchalant een dekentje en wat pantoffels klaar…Met één klik ligt de gezelligheid vast op camera. Zelfs deze kleine beschrijving zal bij velen een heerlijk vakantiegevoel oproepen.

7. Maak duidelijke en professionele foto’s

Foto’s om je 2de  verblijf te verhuren maak je best niet met je smartphone. Hoewel het heel verleidelijk en makkelijk klinkt, zal een fototoestel toch net dat tikkeltje meer cachet geven. Het is belangrijk om scherpe foto’s af te leveren met een goede kleurbalans. Bij donkere of troebele foto’s zullen je potentiële gasten snel afhaken en kiezen voor de meer ‘professionelere’ aanpak. Neem dus je tijd… Of schakel iemand in die er net iets meer vanaf weet. Kies ook zeker de juiste hoek om je foto’s te nemen. Kies ervoor om de leuke gestylde hoekjes in the picture te zetten en probeer steeds vanuit een licht boven gepositioneerde hoek te trekken zodat je de kamer op zijn grootst kunt laten tonen.

8. Hou je foto’s up to date

De belangrijkste regel om je huurders tevreden te houden is uiteraard om aan te bieden wat je ook beloofd hebt. Is je microgolf plots stuk gegaan. Verwijder die dan ook volledig uit je beschrijving en uit je foto’s. Heb je bepaalde ruimtes een nieuw likje verf gegeven of andere meubels geplaatst? Neem  dan ook hier nieuwe foto’s van. Zo voorkom je opnieuw misverstanden en hou je je aan het bekende gegeven ‘What you see, is what you get’. Iets wat de tevredenheid van de klant zal doen stijgen.

Kortom

Even stilstaan bij hoe je je 2de verblijf zal weergeven is dus niet onbelangrijk. Denk na over het gevoel dat je wilt meegeven en op welke voorzieningen je extra wilt inzetten. Professionele en frisse foto’s zijn een absolute must en zullen een fantastische eerste indruk nalaten bij de potentiële huurder. En het is die indruk die een grote rol speelt bij de uiteindelijke boekingen.

Aan de slag dus maar!


Een voorbeeldje nodig? Zie hieronder.


fotoFotoshoot en 360° opname van uw verblijf

Strandverblijf kan u ook helpen met het maken van foto's voor uw verblijf. Naast professionele foto's kan u ook een 360° video laten opnemen zodat potentiële bezoekers je verblijf kunnen beleven alvorens te boeken. Neem contact met ons op via hallo@strandverblijf.be of Facebook Messenger


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer