Wat na Corona? Heimwee naar zee
Featured op strandverblijf

Wat na Corona? Heimwee naar zeeWe zitten nu al een aantal weken binnen. Weet iemand nog hoelang? Het lijkt alvast een eeuwigheid en met dit mooie weer wordt de heimwee naar onze eigen prachtige zee met de dag groter en groter. Des te meer beseffen we dat het ook in eigen land heerlijk vertoeven is aan onze bescheiden Belgische kust. Daarom heb ik mezelf voorgenomen dat de eerste uitstap die ik maak na de lockdown ook richting zee zal zijn! Natuurlijk wel te bekijken met wat toegelaten zal zijn.

Welke kustgemeente? Dat staat nog niet vast. Ik heb nog een heleboel badplaatsen die ik moet aftikken op mijn bucket-list. Maar wat wel vast staat is dat ik uitgebreid ga genieten van een weekendje zee met verblijf, diner en mij volledig ga storten op het ontdekken van moeder natuur. ‘Mijn horizon verruimen’ zoals ze dat noemen aangezien ik écht geen natuurmens ben.

Op naar zee!

Waarom? Allereerst…Het weer! De laatste jaren komt het zonnetje steeds vroeger op het jaar naar buiten en tot op heden heb ik daar nooit echt optimaal van genoten. We zijn allemaal steeds zo druk in de weer, hebben haast in alles wat we doen en nemen alles (ook moeder natuur) zo vanzelfsprekend. Nu met deze rare tijden hebben we opeens veel meer tijd, beseffen we hoe belangrijk het is om frisse lucht in te ademen, om te bewegen en gewoon tot rust te komen. Die trend wil ik dan ook verderzetten eens we terug uit ‘ons kot’ mogen komen. En waar beter dan aan zee?

Verblijf boeken

Want dat is genieten, genieten, genieten! Heel vaak rijden wij op en af een dagje naar zee. ’s Morgens heel vroeg opstaan, een dagje strand liggen, wandelen op de dijk, en dan ’s avonds net na het spitsuur terug vertrekken. En hoewel we dat ook weer iedere keer gezellig vinden, leven we toch nog altijd op de klok. Ik heb mezelf dus voorgenomen, wanneer we voor het eerst weer de kans krijgen, een verblijfje te boeken. Een zalig onderonsje weg uit de dagelijkse omgeving. Want geef toe die dagelijkse omgeving zijn we na zoveel weken lockdown toch wel echt beu.  Een paar nachten weg zal daarom nog meer deugd doen dan de voorbije jaren.

Heerlijk buiten komen

De Belgische kust biedt ons kleine landje een enorme pracht en praal en toch moet ik eerlijk toegeven dat ik ook daar nooit echt bij stil heb gestaan. Ja ik ging wel eens wat dingen bezichtigen… Maar ook hier nam ik alles zo vanzelfsprekend. Als er één voordeel aan corona is, dan is het voor mij dat ik een heel andere mindset heb gekregen wat dat betreft. Ik heb zoveel zin om enkele wandelroutes op te zoeken, aan de slag te gaan met mijn camera en gewoon de kustervaring in me op te nemen.

Ik ruik de zeelucht al tot hier (Ja tot in het verre Limburg), voel de zachte bries al op mijn aangezicht, en hoor de wind al tegen de golven botsen… drie dingen die iedereen die wel eens aan zee is geweest meteen kan oproepen. Want dat is de indruk die de zee nalaat. Een gevoel van vrijheid! En dat is wat we allemaal nodig hebben, nietwaar?

Ik heb alvast dringend mijn Vitamine-Sea nodig. En jullie? Hieronder alvast enkele sfeerfoto's om van te genieten.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer