Strandpas invoeren voor toeristen?

Strandpas invoeren voor toeristen?Het geduld om onze Belgische kust te mogen bezoeken wordt helaas nog iets langer op de proef gesteld. Zoveel is duidelijk na de laatste nationale veiligheidsraad. Opnieuw is er geen perspectief wanneer we terug ‘niet-essentiële verplaatsingen’ mogen doen…Laat staan om nog eens af te zakken naar ons geliefde Belgische kust.

De heimwee en de frustratie is groot, zeer groot! Met het vooruitzicht dat alle grote evenementen worden afgelast deze zomer en dat ook onze grenzen nog even dicht zullen blijven, kijken ongetwijfeld veel Belgen er naar uit om tot onze kust af te zakken. Redden wat er te redden valt, wanneer het over onze vakantie gaat! Ik denk dat voor velen een paar nachten aan zee wel wat had kunnen goedmaken. Maar na die laatste raad denk ik dat we al blij mogen zijn dat we het strand  überhaupt in de zomer mogen betreden.

En dan is er ook nog dat ongelooflijke voorstel om enkel mensen tot het strand toe te laten die ook belastingen betalen aan de Belgische kust. Denk hierbij dus maar aan de mensen die er wonen of een tweede verblijf hebben. Ook toeristen die een nachtje op hotel gaan en een toeristentaks betalen zijn veilig. Oké, tof voor hen! Maar wat met alle andere Belgen die snakken naar de zee? Die snakken naar een beetje vakantiegevoel? Het is nog niet duidelijk wanneer de hotels terug kamers ter beschikking stellen voor toeristische doeleinden. En dan nog heeft niet iedereen het budget om meteen een overnachting te boeken, toch? Die mensen mogen dus zelfs geen dagje naar zee afzakken? Boodschap? Blijft nog maar wat langer in uw kot dus!

Gaat dit niet een beetje ver? Als we deze maatregel in heel het land gaan doortrekken dan mogen we binnenkort ook de bossen in de Ardennen niet meer betreden wanneer men er niet woonachtig is of men er een tweede verblijf heeft. Kan dit zomaar? Mensen ‘leven’ naar het moment dat ze opnieuw niet-essentiële verplaatsingen mogen doen…Om dan toch nog beperkingen op te leggen is weer een stapje verder.

Natuurlijk sta ik nog steeds achter het feit dat alles veilig moet gebeuren. Maar wanneer mensen terug samen naar buiten mogen komen wordt er gerekend op het logisch verstand en onze burgerplicht. Ik denk dat veel volwassenen wel weten dat ze dan nog steeds een anderhalve meter afstand moeten houden. Ook op het strand! Het lijkt me dan ook veel eerlijker dat daar gewoon op gecontroleerd wordt i.p.v. andere mensen voorrang te geven.

Indien we nog een beetje van onze zomer willen genieten, kunnen we dus alleen maar hopen dat dit voorstel snel van tafel geveegd wordt. In de tuin een beetje zonnen, klinkt na zoveel weken lockdown simpelweg niet meer zo aantrekkelijk. Een strandverblijf of een bezoekje aan zee daarentegen wel! Dus hopelijk blijft de zee, deze zomer, toch nog een beetje van ons allemaal?!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer